Τις σελίδες του στα σχολεία της χώρας ανοίγει η εφημερίδα «Το Βήμα» προσφέροντας τη δυνατότητα στους μαθητές να φτιάξουν τη δική τους εφημερίδα. Μια εφημερίδα τεχνικά και τυπογραφικά άρτια, με ξεχωριστό περιεχόμενο και σελιδοποίηση που θα ζήλευαν ακόμα και επαγγελματίες.
«Το Βήμα» που από την έκδοση του, από τον Φεβρουάριο του 1922, είναι απολύτως συνδεδεμένο με την εκπαίδευση, σηκώνει μια «γέφυρα συνεργασίας», δίνει χώρο και ευκαιρία στη μαθητική γραφή, συνδέοντας την εκπαίδευση με την ενημέρωση.

Με συνεντεύξεις, έρευνες και ρεπορτάζ οι μαθητές αναδεικνύουν ξεχωριστές στιγμές της ιστορίας των σχολείων και της περιοχής τους, καταθέτοντας προβληματισμούς, σκέψεις, ιδέες και αγωνίες με τη φλόγα και τον ενθουσιασμό της νιότης τους.

Η σχέση που επιχειρεί να διαμορφώσει η εφημερίδα με τα σχολεία της ελληνικής περιφέρειας ξεκινά από την πόλη των Ιωαννίνων. Η Ζωσιμαία Σχολή των Ιωαννίνων και οι μαθητές της ανέλαβαν την σύνταξη της πρώτης μαθητικής εφημερίδας αυτού του εκδοτικού εγχειρήματος, δράση που έρχεται ένα χρόνο ακριβώς μετά τη μεγάλη και επιτυχημένη εκδήλωση των εφημερίδων «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ» στα Ιωάννινα με τίτλο: «Οι Μεγάλες Σχολές των Ιωαννίνων – Ο προεπαναστατικός διαφωτισμός και ο Ηπειρωτικός Ευεργετισμός».