Στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο κ. Γιώργος Νικολόπουλος, εντατικολόγος πνευμονολόγος, επιμελήτής Α’ του νοσοκομείου «Σωτηρία».

Σύμφωνα με τον κ. Νικολόπουλου η Αττική είναι πιο σταθερή σε σχέση με τη Β.Ελλάδα σε ότι αφορά τον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων δεδομένου και του πληθυσμού της.

Ωστόσο, όπως υπογράμμισε, «το δεύτερο κύμα δεν έχει καμία σχέση με το πρώτο όσον αφορά στους νοσηλευόμενους και τους νοσηλευόμενους στις ΜΕΘ.»

Μεγάλη η πίεση στα νοσοκομεία

«Η δική μου μονάδα ήταν πλήρης, έχουμε 17 κρεβάτια, όλα γεμάτα», ανέφερε τονίζοντας ότι ειδικά τον τελευταίο μήνα και τα νοσοκομεία της Αττικής δέχονται μεγάλη πίεση.

Ερωτηθείς για το τι θα συμβεί αν η κατάσταση παραμείνει στάσιμη και την επόμενη εβδομάδα, απάντησε ότι «Θα ευχόμουν να μην συμβεί αυτό» αν και όπως πρόσθεσε «είναι πολύ πιθανό.»

«Αν δυσκολευτούμε κι άλλο, θα φτάσουμε και στην Αθήνα στα όρια του συστήματος», σημείωσε.

«Δεν έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο»

«Είναι 54 ετών, είμαι 30 χρόνια γιατρός και 10 χρόνια στην εντατική. Αυτό που βιώνουμε από τον Μάρτη και ιδιαίτερα από Σεπτέμβρη είναι ιδιαίτερο, μοναδικό, πολύ δύσκολο που δοκιμάζει τα όριά μας και τις αντοχές μας», τόνισε, ενώ απηύθυνε έκκληση προς το Υπ. Υγείας για προσλήψεις σε έμπειρο νοσηλευτικό προσωπικό.