«Τραγική» χαρακτήρισε την κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Μιλώντας στο MEGA ο κ. Τζιτζικώστας είπε ότι «δεχόμαστε ασύμμετρη επίθεση».

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρθηκε στην πολύ σημαντική δουλειά των γιατρών και των νοσηλευτών, ευχαριστώντας και όσους έφτασαν στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους.

Αν η κατάσταση συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό, η πόλη δε θα μπορέσει να σηκώσει το βάρος, επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας, ενώ τόνισε ότι το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο δεν μπορεί να μετατραπεί σε κέντρο Covid-19 καθώς δεν έχει τις απαραίτητες υποδομές.

Το σύστημα στα όριά του

«Δεν πρόκειται να δούμε σταθεροποίηση πριν από το τέλος του μήνα, αρχές του επομένου. Αν συνεχιστεί η ανοδική τάση, το σύστημα που είναι ήδη στα όριά του, πολύ φοβάμαι ότι θα ξεπεράσει τα όριά του και θα χρειαστούμε στήριξη και βοήθεια από όλη την Ελλάδα».

Χαρακτήρισε «οξύμωρο» το γεγονός ότι οι περιφέρειες δεν έχουν λόγο και εμπλοκή στη διαχείριση της πανδημίας, σημειώνοντας ότι αν χρειαστεί θα αρχίσουν οι μεταφορές ασθενών από τη Θεσσαλονίκη στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Αναφερόμενος στην κατάσταση της Θεσσαλονίκης, ο κ. Τζιτζικώστας σημείωσε ότι «είναι προφανές ότι τα μέτρα έπρεπε να ληφθούν νωρίτερα. Ως περιφέρειες δεν μπορούμε να επιβάλλουμε lockdown. Μπορούμε να πούμε τη γνώμη μας και την είπαμε. Ζητήσαμε μέτρα».

Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στα μέτρα στήριξης της οικονομίας της περιοχής και των επιχειρήσεων.