Κορωνοϊός : Δραματική έκκληση των νεφροπαθών στο Ιπποκράτειο – «Να μην καταντήσουμε Μπέργκαμο»

«Να μην καταντήσουμε Μπέργκαμο. Αυτά που βλέπαμε πέρυσι στο Μπέργκαμο που τους πετούσαν με τα φτυάρια μέσα στα φέρετρα να μην τα ζήσουμε»

«Να μην καταντήσουμε Μπέργκαμο. Αυτά που βλέπαμε πέρυσι στο Μπέργκαμο που τους πετούσαν με τα φτυάρια μέσα στα φέρετρα να μην τα ζήσουμε».

Η σπαρακτική του έκκληση μέσω του Live News σοκάρει. Έχει στην πλάτη του 70 ολόκληρα χρόνια. Έχει ζήσει πολλά… Και δύσκολα… Κι όμως… Ο αγώνας των γιατρών και των νοσηλευτών μέσα σε αυτή την κλινική covid του Ιπποκράτειου της Θεσσαλονίκης όπου νοσηλεύεται με κορoνaϊό, τον κάνουν και λυγίζει…

«Το νοσοκομείο εδώ κάνει ό,τι μπορεί αλλά έχει έλλειψη προσωπικού. Η προσπάθεια όμως των νοσηλευτών δεν λέγεται. Όταν θα βγω έξω, το πρώτο πράγμα που θα κάνω είναι να χειροκροτώ αυτούς τους ανθρώπους εδώ μέσα… τίποτα άλλο. Το πρώτο πράγμα που θα κάνω είναι να χειροκροτώ αυτούς τους ανθρώπους… συγνώμη για την συγκίνηση… που μπορούν και προσφέρουν τη ζωή τους. Δηλαδή, κάθονται υπερωρίες… αυτά… μπράβο. Μπράβο».

Ο κ. Νίκος, που βρίσκεται ξαπλωμένος στο κρεβάτι του, νοσηλεύεται 12 ημέρες μέσα σε αυτό τον θάλαμο και άλλες οκτώ ήταν σε καραντίνα στο σπίτι του με κοροναϊό. Τον κόλλησε ένα από έξι του εγγόνια που είναι μόλις 11 μηνών. Θετική είχε βρεθεί και η κόρη του που ήταν έγκυος στο δεύτερο παιδί της.

«Το κόλλησα από το εγγονάκι μου… 11 μηνών ήτανε, όταν του κάνανε τεστ νοσηλεύτηκε ακριβώς εδώ πέρα μέσα που νοσηλεύομαι και εγώ. Εδώ που νοσηλεύεται τώρα ο παππούς νοσηλεύτηκε πρώτος ο εγγονός. Το πήρα εγώ… από το παλικαράκι μου το πήρα εγώ, δεν πειράζει, το εγγονάκι μου το κόλλησε από μία κυρία βρεφονηπιακού σταθμού που πήγαινε το εγγονάκι μου. Κόλλησε άλλα τρία παιδάκια και μετά κολλήσαμε και εμείς. Η κόρη μου η μικρή το πέρασε και μπράβο της. Δόξα τω Θεώ και την Παναγία τη βοήθησε και αυτή, ήταν και έγκυος στο δεύτερο παιδάκι της…»

Γκρεμίζουν… χτίζουν

Ο Κυριάκος είναι 48 ετών. Κάνει αιμοκάθαρση εδώ και 13 χρόνια. Δεν είχε συμπτώματα αλλά σε έλεγχο πριν υποβληθεί σε αιμοκάθαρση, βρέθηκε θετικός. Σήμερα κλείνει δύο εβδομάδες στο Ιπποκράτειο.

«Έλεγα ότι το νοσοκομείο εδώ πέρα είναι ακατάλληλο. Πήγα κάποια στιγμή στον «Άγ. Παύλο» να κάνω μία στεφανιογραφία. Δεν μπορείς να πιστέψεις ότι κάποιοι εκεί πέρα μέσα μπορούν να κοιμηθούν. Να ζήσουν. Σε θαλάμους 8-9 ατόμων και να είναι μόνο μία τουαλέτα έξω από τους θαλάμους και μία άλλη για τις γυναίκες. Τρέλα. Δηλαδή, μπροστά στον «Άγ. Παύλο» εδώ πέρα είναι τεσσάρων αστέρων».

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
ΒημαTV
Σίβυλλα
Helios Kiosk