Οριακή είναι η κατάσταση των νοσοκομείων στη Θεσσαλονίκη λόγω των αυξημένων περιστατικών κορωνοϊού, με το υπουργείο Υγείας να λαμβάνει δραστικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, το υπουργείο έδωσε τελεσίγραφο στις ιδιωτικές κλινικές, μέχρι τις 9 το βράδυ της Πέμπτης, να παραδώσουν άμεσα 200 κλίνες covid-19.

Σε διαφορετική περίπτωση, το υπουργείο θα προχωρήσει σε επίταξη.

Πάντως, οι πρώτες αντιδράσεις έχουν κάνει την εμφάνισή τους, με τον πρόεδρο των ιδιωτικών κλινικών να κάνει λόγο για κάτι ασύμφορο για τις κλινικές. Όπως αναφέρει, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε μια τέτοια απόφαση λόγω του κόστους των φαρμάκων και του οξυγόνου, ενώ υπάρχει αδυναμία και σε επίπεδο κλινών.

Γέμισαν οι ΜΕΘ σε ΑΧΕΠΑ, Παπαγεωργίου, Ιπποκράτειο

Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε οριακό σημείο και αυτό αποτυπώνεται στους αριθμούς των ΜΕΘ που είναι κατειλημμένες. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, πλήρεις είναι οι ΜΕΘ covid-19 σε ΑΧΕΠΑ, Παπαγεωργίου και Ιπποκράτειο.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει ζητηθεί από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να συνδράμει και να έχει διαθέσιμη αμαξοστοιχία στη Θεσσαλονίκη ώστε να μεταφερθούν με ένα δρομολόγιο περισσότεροι ασθενείς με Covid σε νοσοκομεία της Αττικής. Η αμαξοστοιχία έχει ήδη φθάσει στη Θεσσαλονίκη και διαθέτει έξι βαγόνια πούλμαν.

Ο συρμός αποτελείται συνολικά από τέσσερα βαγόνια τύπου πούλμαν, ένα βαγόνι-κυλικείο και ένα βαγόνι-κουπέ, ενώ βρίσκεται στον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης, σε σημείο που θα μπορεί να γίνει ευκολότερα και με ασφάλεια η μεταφορά των ασθενών.