Στο «μικροσκόπιο» της EYΠ και του Τμήματος Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης έχει μπει τα τελευταία 24ωρα η υπόθεση εντοπισμού και σύλληψης δυο τούρκων δικηγόρων οι οποίοι μπήκαν παράνομα στη χώρα μας.

Όλα ξεκίνησαν όταν στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης εντόπισαν την Τρίτη το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Στεφάνου Λέσβου, ταχύπλοο σκάφος, προερχόμενο από την Τουρκία, να προσεγγίζει με μεγάλη ταχύτητα τις ελληνικές ακτές και να αποβιβάζει στην ξηρά δύο αλλοδαπούς ενώ στη συνέχεια αναχώρησε με μεγάλη ταχύτητα προς τα έναντι τουρκικά παράλια. Στο σκάφος υπήρχε μόνο ο χειριστής και οι δυο επιβάτες.

Στην ξηρά τους ανέμενε όχημα με δυο επιβαίνοντες οι οποίοι αφού παρέλαβαν τους αλλοδαπούς απομακρύνθηκε με μεγάλη ταχύτητα.

Μετά από καταδίωξη που ακολούθησε από περιπολικά οχήματα του Κ.Λ Μυτιλήνης και του Λιμενικού σταθμού Μήθυμνας το όχημα ακινητοποιήθηκε.

Ακολούθησε η σύλληψη του 33χρονου αλλοδαπού οδηγού του οχήματος (διακινητής), ο οποίος ήταν ενδεδυμένος με καταδυτική στολή, του 35χρονου αλλοδαπού συνοδηγού (διακινητής) καθώς και δύο αλλοδαπών, ηλικίας 29 και 33 ετών, οι οποίοι επέβαιναν στο πίσω μέρος του οχήματος με σκοπό να μεταφερθούν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας και εν συνεχεία στο εξωτερικό, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε πως όλοι οι εμπλεκόμενοι είναι από την Τουρκία ενώ οι δυο διακινούμενοι δήλωσαν δικηγόροι αντίθετοι στο καθεστώς Ερντογάν.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το όχημα, καταδυτικός εξοπλισμός, μία φωτογραφική μηχανή, έξι κινητά τηλέφωνα καθώς και το πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο.

Το ενδιαφέρον προσέλκυσε ο πλήρης καταδυτικός εξοπλισμός. Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο οι δυο διακινητές να προσποιούνταν τους δύτες για τον καθαρισμό βυθού και έτσι να μην προσελκύσουν τις υποψίες εάν προσέγγιζαν την παραλία κατά τη διαδικασία της μεταφοράς των δυο δικηγόρων.

Επίσης βάση των ίδιων πληροφοριών είχαν περάσει στη χώρα μας μέσω Έβρου και είχαν νοικιάσει από τον Οκτώβριο δυο σπίτια σε Μυτιλήνη και Θέρμη πιθανότατα για να κρύψουν σε αυτά τους δυο δικηγόρους μέχρι να βρεθεί τρόπος μεταφοράς τους στην ηπειρωτική χώρα.