Μεγαλύτερη κυκλοφορία οχημάτων σε πολλούς δρόμους στο κέντρο της Αθήνας, στο «τρίγωνο» του Πύργου Αθηνών και σε διαφόρους περιφερειακούς δρόμους αλλά όχι άλλες σημαντικές διαφορές προκύπτουν από τους δύο χάρτες αποτύπωσης της κυκλοφορίας στην πρώτη «καραντίνα» και το τωρινό lockdown .

Από τον πίνακα που παρουσιάζει «Το Βήμα» όσον αφορά την τήρηση των περιοριστικών μέτρων που αποτυπώνεται στην κυκλοφορία των οχημάτων στην πρωτεύουσα, δεν φαίνεται να προκύπτουν ιδιαίτερα μεγάλες αλλαγές σήμερα σε σχέση με την άνοιξη.

Τα φαινόμενα απατούν

Κι αυτό παρότι πολλές φορές δημιουργείται η αίσθηση σε αυτή την καραντίνα ότι υπάρχει συγκριτικά αυξημένος κυκλοφοριακός φόρτος ενώ υπάρχει σαφώς μεγαλύτερη κίνηση πεζών.

Το ζήτημα αυτό αφορά και την τυχόν μεγαλύτερη διασπορά του φονικού ιού και προφανώς σχετίζεται με τον χρόνο άρσης των περιοριστικών μέτρων.

Τα εν λόγω συγκριτικά στοιχεία προκύπτουν από τον χάρτη που καταγράφει τα δεδομένα της κυκλοφορίας στις 3.30 το μεσημέρι σήμερα 18 Νοεμβρίου με εκείνο της 10ης Απριλίου (στο μέσο δηλαδή της προηγούμενης «καραντίνας»), την ίδια ακριβώς ώρα.

Από τις δύο αυτές αποτυπώσεις φαίνεται περίπου ελεύθερη η κυκλοφορία στη λεωφόρο Κηφισίας, Μεσογείων, στη λεωφόρο Αθηνών κλπ με κατά τόπους μικρές ανασχέσεις στην κίνηση των οχημάτων.

Στον αντίποδα, πιο αυξημένη κίνηση καταγράφεται στις οδούς Ακαδημίας, Ιπποκράτους, γύρω από την Ομόνοια, όπως και στην περιοχή Αμπελοκήπων.