Τεχνικοί από τα ΗΑΕ στην ΕΑΒ

Ο Ακόλουθος Άμυνας της ελληνικής πρεσβείας στο Άμπου Ντάμπι ενημέρωσε το ΓΕΕΘΑ ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία σύναψης συμφωνίας για την παροχή τεχνικής εκπαίδευσης προσωπικού των ΗΑΕ στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ

Η εμβάθυνση της αμυντικής και οικονομικής συνεργασίας Ελλάδος και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) δεν θα περιοριστεί μόνο στα προφανή, αλλά θα έχει όπως φαίνεται και άλλες πτυχές – μεταξύ των οποίων και η ΕΑΒ, για την οποία έχε εκφραστεί σύμφωνα με πληροφορίες επενδυτικό ενδιαφέρον από τους Εμιρατινούς.

Στο ευρύτερο αυτό πλαίσιο, ο Ακόλουθος Άμυνας της ελληνικής πρεσβείας στο Άμπου Ντάμπι ενημέρωσε το ΓΕΕΘΑ ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία σύναψης συμφωνίας για την παροχή τεχνικής εκπαίδευσης προσωπικού των ΗΑΕ στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ.

Επιστολή προς τον Κωνσταντίνο Φλώρο

Ο εμιρατινός Α/ΓΕΕΘΑ, με επιστολή την οποία απηύθυνε προς τον έλληνα ομόλογό του στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, ζήτησε τη συνδρομή του με σκοπό την ενοικίαση χώρου για μία περίοδο 10 ετών με σκοπό την κατασκευή εγκαταστάσεων για τη διαμονή των εκπαιδευομένων.

Το ΓΕΕΘΑ, σε συνεργασία με εμιρατινή στρατιωτική αντιπροσωπεία, επέλεξε τον κατάλληλο χώρο εντός του στρατοπέδου «ΕΠΙΛΑΡΧΟΥ ΜΕΛΙΔΗ» στον Αυλώνα Αττικής, έκτασης περίπου 90 στρεμμάτων.

Οι απαραίτητες εργασίες για τη διαμόρφωση του χώρου, καθώς και για την κατασκευή υποδομών και εγκαταστάσεων θα αναληφθούν εξ’ ολοκλήρου από τα ΗΑΕ, αφού πρώτα οι σχετικές μελέτες των έργων εγκριθούν από την αρμόδια Διεύθυνση του ΓΕΣ.

Το σχέδιο του συμβολαίου ενοικίασης του χώρου θα ολοκληρωθεί άμεσα και θα υπογραφεί στο ΓΕΕΘΑ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk