Παρίσι: Αστυνομική καταστολή στις διαδηλώσεις ενάντια στην «Καθολική Ασφάλεια»

Αστυνομικοί και διαδηλωτές συγκρούονται ανελέητα στους δρόμους του Παρισιού και των άλλων μεγάλων πόλεων της Γαλλίας

Ένα αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο που συζητείται στο γαλλικό κοινοβούλιο προκάλεσε λαϊκή έκρηξη και σοβαρά επεισόδια στους δρόμους του Παρισιού και άλλων μεγάλων πόλεων. Σύμφωνα με τους επικριτές του, το νομοσχέδιο απαγορεύει σε δημοσιογράφους και πολίτες να φωτογραφίζουν τα πρόσωπα αστυνομικών κατά τη διάρκεια ταραχών και να ανεβάζουν αυτό το υλικό στο διαδίκτυο.

Αστυνομικοί και διαδηλωτές συγκρούονται ανελέητα στους δρόμους του Παρισιού και των άλλων μεγάλων πόλεων της Γαλλίας. Μία ομάδα των δυνάμεων καταστολής βρίσκει καταφύγιο στην είσοδο ενός καταστήματος και πολιορκείται από δεκάδες διαδηλωτές.

Έξω από το κοινοβούλιο συγκεντρώνονται χιλιάδες άνθρωποι που απαιτούν την απόσυρση του νομοσχεδίου για την Καθολική Ασφάλεια που άρχισε να συζητείται στη Βουλή. Οι αστυνομικοί χρησιμοποιούν υδραντλίες και μεγάλη ποσότητα χημικών για να τους απωθήσουν.

Το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο απαγορεύει σε δημοσιογράφους και πολίτες να φωτογραφίζουν τα πρόσωπα αστυνομικών κατά τη διάρκεια ταραχών και αυτό το όργανο της τάξης εφαρμόζει το νόμο πριν καν ψηφιστεί. Δεν έχει σημασία αν η ταυτότητα του δημοσιογράφου είναι σε εμφανή θέση, ο οξύθυμος αστυνομικός περιορίζεται μόνο από την ψυχραιμία του διοικητή του.

Αστυνομικοί και διαδηλωτές συγκρούονται σώμα με σώμα.

Στο γαλλικό κοινοβούλιο, η κυβέρνηση αρνείται τις κατηγορίες για περιορισμό του δικαιώματος στην ενημέρωση.

Το άρθρο 24 προβλέπει ποινική δίωξη για την κακόβουλη χρήση εικόνων των δυνάμεων της τάξης κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους και ποινές ενός έτους φυλάκισης και πρόστιμο 45.000 ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk