Το τραμ ξαναβγάζει εισιτήριο για Σύνταγμα από την Παρασκευή

Για τέσσερις ακόμη μήνες οι μετρήσεις στην πλάκα του Ιλισού – Στα τέλη Νοεμβρίου ολοκληρώνονται τα έργα μετατόπισης της γραμμής στο Φάληρο

Δύο χρόνια κι έναν μήνα από την ημέρα που τράβηξε χειρόφρενο, το τραμ επιστρέφει στο κέντρο της Αθήνας. Όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή της η διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. ΑΕ, τα δρομολόγια ξεκινούν εκ νέου από την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, ενώ παράλληλα επιταχύνονται και οι διεργασίες που θα βάλουν και πάλι σε τροχιά και τα δρομολόγια από το Παλαιό Φάληρο ως το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ).

Σύμφωνα με την εταιρεία, από τις δοκιμές που διενεργήθηκαν το τελευταίο δίμηνο, «δεν προέκυψε ουδεμία παραμόρφωση στην πλάκα κάλυψης του Ιλισού από τις  διελεύσεις του τραμ, επιτρέποντάς μας έτσι να αποδώσουμε με ασφάλεια στο επιβατικό κοινό της Αττικής  το τμήμα Σύνταγμα-Κασομούλη, καθώς και τις ενδιάμεσες  στάσεις σε Ζάππειο, Λεωφόρος Βουλιαγμένης και  Φιξ».

Υπενθυμίζεται ότι ο τροχιόδρομος της πρωτεύουσας σταμάτησε να διασχίζει το κέντρο της πόλης τον Οκτώβριο του 2018, μετά από απόφαση της προηγούμενης ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και της Περιφέρειας Αττικής. Πριν δύο μήνες, δηλαδή τον Σεπτέμβριο, η  ΣΤΑΣΥ εγκατέστησε ειδικό σύστημα μέτρησης των παραμορφώσεων της πλάκας που καλύπτει την υπόγεια κοίτη του Ιλισού και πραγματοποίησε επισταμένους ελέγχους στο κλειστό  τμήμα της διαδρομής του τραμ μεταξύ των στάσεων «Κασομούλη» και «Λεωφ. Βουλιαγμένης».

Οι μετρήσεις θα συνεχιστούν για ακόμη τέσσερις μήνες, κατά τη διάρκεια της πλήρους εμπορικής λειτουργίας του μέσου, η επανέναρξη λειτουργίας του οποίου εκτιμάται ότι θα συμβάλει σημαντικά στην αποσυμφόρηση των υπολοίπων συγκοινωνιακών μέσων.

 

Πιο γρήγορα το τραμ στο Φάληρο

Παράλληλα, επισπεύδεται η επανέναρξη των δρομολογίων και στο τμήμα από τη στάση «Μπάτης» στο Παλαιό Φάληρο έως το ΣΕΦ,  τα οποία διεκόπησαν τον Μάρτιο του 2020, προκειμένου να εκτελεστούν από την Περιφέρεια Αττικής τα έργα για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, στο πλαίσιο των οποίων προβλέπεται  η μετατόπιση της γραμμής του τραμ.

Τα έργα αυτά αναμένεται να ολοκληρωθούν στα τέλη Νοεμβρίου. Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν οι δοκιμές της νέας γραμμής, ώστε  στη συνέχεια να ξεκινήσει η επανακυκλοφορία των συρμών του τραμ.

Σημειώνεται ότι για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού στον τερματικό σταθμό του Τραμ στο Σύνταγμα, στη συμβολή των οδών Οθωνος και Αμαλίας, λειτουργεί αυτόματο μηχάνημα έκδοσης εισιτηρίων και φόρτισης καρτών με προϊόντα κομίστρου για όλες αστικές συγκοινωνίες της Αττικής.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk