Συναγερμός έχει σημάνει στο δήμο Λαγκαδά καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, τέσσερις αντιδήμαρχοι διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, εκ των οποίων ο ένας νοσηλεύεται στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση.

Την ίδια ώρα, θετικοί στον κοροναϊό είναι και δυο ειδικοί συνεργάτες του δημάρχου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας makthes.gr, χθες στον δήμο πραγματοποιήθηκαν 160 τεστ στους υπαλλήλους και εννέα διαγνώστηκαν θετικοί στον ιό, ενώ τις περασμένες ημέρες διαγνώστηκαν άλλοι πέντε υπάλληλοι θετικοί.

Στο μεταξύ, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων κεντρικής Μακεδονίας που έγινε με τηλεδιάσκεψη ο δήμαρχος της περιοχής, Γιάννης Ταχματζίδης, έκανε έκκληση να ενισχυθούν οι υπηρεσίες των δήμων που πλήττονται από τον νέο κορωνοϊό -και ιδίως η καθαριότητα.

Ενίσχυση των υπηρεσιών

Όπως είπε, το ποσοστό του προσωπικού που νοσεί είναι μεγάλο και αφήνει τις υπηρεσίες «τραυματισμένες».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο κ. Ταχματζίδης ζήτησε από την ΠΕΔΚΜ να απευθυνθεί στο υπουργείο Εσωτερικών ώστε να προχωρήσουν συμβάσεις με ιδιώτες για προσλήψεις προσωπικού στην καθαριότητα, τομέα κατεξοχήν επιβαρυμένο λόγω πανδημίας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, δήλωσε ότι στηρίζει την πρόταση κάνοντας λόγο για υπηρεσίες που πράγματι δέχονται βαρύτατο πλήγμα.