Ηλίας Μόσιαλος: Γιατί είναι πολύ σημαντική η ανακοίνωση των Pfizer/BioNTech για το εμβόλιο

Στην ιδιαίτερη σημασία της νέας ανακοίνωσης των εταιρειών  Pfizer/BioNTech για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που ετοιμάζουν αναφέρεται ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής της πολιτικής της υγείας στο LSE.

Στην ιδιαίτερη σημασία της νέας ανακοίνωσης των εταιρειών  Pfizer/BioNTech για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που ετοιμάζουν αναφέρεται ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής της πολιτικής της υγείας στο LSE

Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής

«Με σημερινή τους ανακοίνωση, και μετά από νέα ανάλυση των δεδομένων της κλινικής δοκιμής του εμβολίου τους, οι Pfizer/BioNTech προσδιορίζουν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου τους στο 95% (από 90% που είχαν ανακοινώσει αρχικά).

Το 95% προκύπτει απο τα συνολικά αποτελέσματα της μελέτης. Από τις 170 επιβεβαιωμενες περιπτώσεις συμμετεχόντων που νόσησαν, οι 162 παρατηρήθηκαν σε ασθενείς που είχαν πάρει το εικονικό εμβόλιο. Μόνο 8 στους 170 είχαν εμβολιαστεί με το εμβόλιο για τη νόσο του Covid-19.

Επίσης, αυτή τη φορά υπήρξε και αναφορά σε περιπτώσεις που οι συμμετέχοντες ανέπτυξαν σοβαρή νόσο: μόνο ένας από τους συμμετέχοντες στη μελέτη που είχε εμβολιαστεί ανέπτυξε σοβαρή νόσο, στις 10 περιπτώσεις που παρατηρήθηκαν.

Αυτο είναι επίσης πολύ σημαντικό γιατί σημαίνει πως η δράση του εμβολίου δεν είναι προστατευτική μόνο έναντι της ήπιας νόσου.

Eξαιρετικά νέα που ελπίζω να επιβεβαιωθούν με τη δημοσίευση των δεδομένων σε επιστημονικά περιοδικά».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk