Τη διαδικτυακή 17η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης θα εγκαινιάσει για πρώτη φορά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η αυλαία της διοργάνωσης αναμένεται να ανοίξει την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου με την τελετή έναρξης που θα ξεκινήσει στις 11.30 π.μ., με την ομιλία της ΠτΔ, ενώ μετά θα μιλήσει και η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.

Επίσης, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες, είτε ζωντανά είτε με βιντεοσκοπημένα μηνύματα, από τις αρχές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της πόλης της Θεσσαλονίκης, εκπροσώπου των εκδοτών, καθώς και εκπροσώπων του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, διοργανώτριας αρχής της έκθεσης.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κηρύσσει την έναρξη της διαδικτυακής 17ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης
__________

Δημοσιεύτηκε από Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης στις Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020

Η διοργάνωση πραγματοποιείται από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού σε συνεργασία με τη ΔΕΘ – HELEXPO, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τον δήμο Θεσσαλονίκης, τους Συλλόγους Ελλήνων Εκδοτών και ανεξάρτητους εκδότες, με την υποστήριξη και συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και, για πρώτη φορά εφέτος, υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020.

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού αποφάσισε η τελετή εγκαινίων της διοργάνωσης να πραγματοποιηθεί, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, σε ζωντανή σύνδεση και με όλες τις απαραίτητες και αυστηρές προφυλάξεις, μέσα και από τα δύο μας στούντιο, της Θεσσαλονίκης (στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ – HELEXPO) και της Αθήνας (στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού).

Έτσι για ένα ολόκληρο δεκαήμερο οι φίλοι του βιβλίου, οι άνθρωποι του εκδοτικού κόσμου, αλλά και όλοι όσοι ενδιαφέρονται για τα πολιτιστικά συμβαίνοντα θα έχουν τη δυνατότητα από την οθόνη του σπιτιού τους να παρακολουθήσουν ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, δράσεων και παράλληλων διοργανώσεων.