Νίκη άνευ ουσίας για την Εθνική Νέων.

Η ομάδα του Γιάννη Γκούμα μπορεί να κέρδισε με 1-0 την Σκωτία στη Λεωφόρο, για την τελευταία αγωνιστική των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αλλά το παιχνίδι ήταν άνευ ουσίας, αφού η γαλανόλευκη είχε αποκλειστεί από την τελική φάση, μετά την ήττα από την Τσεχία (0-2).

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο Χριστόπουλος στο 26’. Αξίζει να σημειώσουμε πάντως ότι η Εθνική με τη νίκη που πέτυχε κόντρα στην Σκωτία, στέρησε από την αντίπαλό της την πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης! Καμία από τις δύο ομάδες δεν πέρασε στο Euro 2021 και οι διεθνείς των δύο χωρών θα παρακολουθήσουν από την τηλεόραση τη μεγάλη γιορτή των ταλέντων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Η γαλανόλευκη μάλιστα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στην 4η θέση του ομίλου με 16 πόντους.

Η εικόνα του αγώνα:

Η Σκωτία ήθελε τη νίκη για να περάσει στην τελική φάση, αλλά αυτή που κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο ήταν η Ελλάδα. Η Εθνική ομάδα μάλιστα στο 26’ άνοιξε το σκορ με τον Χριστόπουλο. Ο Ιωαννίδης πάσαρε στον Κατράνη, αυτός έκανε το γύρισμα και ο Χριστόπουλος με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Μετά το γκολ οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να ισοφαρίσουν, αλλά και πάλι δεν ήταν απειλητικοί προς την εστία του Σιαμπάνη. Ετσι, το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με την Εθνική μπροστά στο σκορ με 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο προπονητές προχώρησαν σε αρκετές αλλαγές. Η Σκωτία προσπάθησε να μεταφέρει το παιχνίδι στην εστία του Σιαμπάνη, αλλά και πάλι αυτή που είχε τις μεγάλες ευκαιρίες ήταν η εθνική μας ομάδα. Στο 59’ ο Μπότος βρέθηκε σε καλή θέση, σούταρε, αλλά ο κίπερ των Σκωτσέζων απέκρουσε με δυσκολία. Στο 78’ ο Μπότος βγήκε τετ α τετ με τον πορτιέρο των φιλοξενούμενων, αλλά και πάλι δεν κατάφερε να στείλε την μπάλα στα δίχτυα. Το 1-0 παρέμεινε μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης, με την Ελλάδα να ολοκληρώνει με νίκη τα προκριματικά του Euro 2021.

ΕΛΛΑΔΑ: Σιαμπάνης – Αποστολάκης, Διαμαντής (46′ Κωνσταντόπουλος), Ευαγγέλου, Κατράνης – Χ. Τσιγγάρας, Παπανικολάου – Χριστόπουλος (73′ Λώλης), Μαχαίρας (81′ Εμμανουηλίδης), Μπότος (81′ Μπουζούκης) – Ιωαννίδης (74′ Κούτσιας).

ΣΚΩΤΙΑ: Ντούχαν – Χάρβι, Τζόνστον, Πορτέους, Ρος ΜακΚρόρι – Φέργκιουσον, Κάμπελ, Μαγκουάιρ – Μίντλεντον, Χόρνμπι και ΜακΛίναν.