Μήνυμα για τον εορτασμό της 47ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ανήρτησε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Σήμερα τιμάμε την εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου ενάντια στη Δικτατορία. Τιμάμε όλους εκείνους που πριν από 47 χρόνια αντιστάθηκαν και αγωνίστηκαν για να ζούμε εμείς σήμερα σε μια ελεύθερη και δημοκρατική χώρα. Το Πολυτεχνείο και τα μηνύματά του παραμένουν ζωντανά και επίκαιρα, περά από οποιαδήποτε δύσκολη συγκυρία, όπως αυτή που βιώνουμε, με τη θανατηφόρα πανδημία του κορωνοϊού.

Φέτος, καλούμαστε να τιμήσουμε τους αγωνιστές της Δημοκρατίας μας, μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες, χωρίς τις καθιερωμένες επετειακές εκδηλώσεις. Για αυτό και είναι σημαντικό, περισσότερο από ποτέ, να τονίσουμε τη σημασία της σημερινής επετείου.

Ο αγώνας για Ελευθερία και Δημοκρατία πρέπει να είναι συνεχής. Να αποτελεί στάση ζωής για όλους μας, στην καθημερινότητά μας, στην εργασία μας, στη συναναστροφή μας με τους άλλους ανθρώπους, με σεβασμό απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, με υπευθυνότητα και συνεργασία. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και τις δυσκολίες