Αυγενάκης : «Παρουσιάζεται η Ολιστική Μελέτη, αλλάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο»

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε ότι αύριο (17/11) θα παρουσιαστεί στους ποδοσφαιρικούς φορείς η Ολιστική Μελέτη των FIFA και UEFA – «Να εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκαιρία, έρχονται αλλαγές σε διοικητικό και οργανωτικό επίπεδο»

Συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό παραχώρησε ο Λευτέρης Αυγενάκης, με τον Υφυπουργό Αθλητισμού να αναφέρεται μεταξύ άλλων και στην Ολιστική Μελέτη των FIFA και UEFA, για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η παρουσίαση της Ολιστικής Μελέτης αναμένεται να γίνει αύριο, Τρίτη (17/11), όπως γνωστοποίησε ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος ωστόσο τόνισε ότι το κείμενο των δύο ομοσπονδιών «είναι να καλό εργαλείο το οποίο όμως για να έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, πρέπει να υιοθετηθεί και να τηρηθεί από όλους τους συνεμπλεκόμενους».

Αναλυτικά όσα είπε για την Ολιστική Μελέτη που θα παρουσιαστεί αύριο από FIFA/UEFA στους ποδοσφαιρικούς φορείς, κατόπιν πρόσκλησής τους από το Υφυπουργείο Αθλητισμού.

«Η ελληνική Κυβέρνηση μέσω του ίδιου του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, συμφώνησε με τις διεθνείς Συνομοσπονδίες του ποδοσφαίρου στην από κοινού σύνταξη ενός Μνημονίου Συνεργασίας και Συναντίληψης για το τί πρέπει να γίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Έχουμε στα χέρια μας την Ολιστική Μελέτη, έτσι όπως διαμορφώθηκε από FIFA και UEFA. Είναι ένα πλήρες κείμενο, το οποίο το έχουμε δουλέψει μαζί. Ένα καλό εργαλείο το οποίο όμως, για να έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, πρέπει να υιοθετηθεί και να τηρηθεί από όλους τους συνεμπλεκόμενους.

Από την πλευρά μας, ως Κυβέρνηση, έχουμε δεσμευτεί ότι θα ισχύσουν όλα όσα αναφέρει και αφορούν τους δικούς μας τομείς ευθύνης. Τώρα είναι σειρά όλων των υπολοίπων φορέων να δεσμευθούν ότι θα εφαρμόσουν ό,τι αναφέρει.

Ήρθε η στιγμή να εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκαιρία που μας δίνεται και να πάμε το ποδόσφαιρο μπροστά. Να φέρουμε το ποδόσφαιρο μας εκεί που του αξίζει. Αν κάποιοι επιμείνουν να πυροβολούν τα πόδια τους, δεν θα μπορώ να το εξηγήσω.

Πρόκειται για μία Έκθεση που αλλάζει τον τρόπο λειτουργίας του ποδοσφαίρου, τόσο στη δομή όσο και στη διοίκηση. Επιφέρει πάρα πολλές αλλαγές σε διοικητικό και οργανωτικό επίπεδο, θίγει τα κακώς κείμενα και κάνει συγκεκριμένες προτάσεις για όλα τα ζητήματα. Δεν θα ήθελα να μπω σε λεπτομέρειες μιας και έχουμε μπροστά μας την αυριανή επίσημη παρουσίαση».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην πανδημία και τις επιπτώσεις της στον ελληνικό αθλητισμό.

«Προσπαθούμε να διατηρήσουμε την άθληση σε αυτές τις τόσο δύσκολες συνθήκες και με αίσθημα ευθύνης για όλους μας. Μαζί με τον γγΑ είμαστε εδώ για να δίνουμε λύσεις, και γι’ αυτό από το ξεκίνημα της πανδημίας συστήσαμε Υγειονομική Επιτροπή στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ώστε να μπορούμε με υπευθυνότητα να διαχειριστούμε την πολύ δύσκολη για όλους κατάσταση.

Η άθληση ενισχύει την ψυχολογία μας, δίνει ευεξία, ψυχική ισορροπία, ό,τι δηλαδή χρειαζόμαστε για να ανταπεξέλθουμε τη δύσκολη αυτή περίοδο. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις υπό προϋποθέσεις ανοίγουν για να δεχτούν αθλητές και αθλούμενους. Μπορούμε να καταλάβουμε ότι κάποιοι Δήμοι δεν δύνανται να φέρουν σε πέρας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που είναι αυστηρά».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Inbox
Σίβυλλα
Helios Kiosk