Σε σημαντικό «εργαλείο» για τις εισηγμένες εταιρείες αναδεικνύεται η υπηρεσία του Χρηματιστηρίου AXIA e-Shareholders΄Μeeting.

Η χρήση της για διεξαγωγή εξαιτίας της Γενικών Συνελεύσεων εξ αποστάσεως μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας με παράλληλη όμως διασφάλιση της μέγιστης δυνατής ασφάλειας και διαφάνειας, έχει αποτελέσει ήδη επιλογή για πολλές από αυτές.

Το τελευταίο εξάμηνο, 22 εταιρείες πραγματοποίησαν τη Γενική τους Συνέλευση μέσω της Πλατφόρμας του ΧΑ (μεταξύ αυτών: Εθνική Τράπεζα, ΟΤΕ, Jumbo, Τράπεζα Πειραιώς, Πλαίσιο, Attica Bank, Alpha Trust Aνδρομέδα) ενώ υπάρχουν ήδη και άλλες προγραμματισμένες για το επόμενο διάστημα.

Το Χρηματιστήριο παρέχει υποστήριξη σε όλα τα στάδια, από την προετοιμασία έως και την ολοκλήρωση διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης ενώ υπάρχει και η επιπλέον δυνατότητα παραμετροποίησης της υπηρεσίας, σύμφωνα με τις ανάγκες της κάθε εταιρείας.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η δημιουργία του AXIA e-Shareholders΄ Meeting αποτέλεσε ένα σύνθετο στοίχημα για την ΕΧΑΕ καθώς υλοποιήθηκε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα προκειμένου να υπάρξει άμεση προσαρμογή στις ιδιαίτερες συνθήκες που η επιδημία Covid-19.

Με τη χρήση της υπηρεσίας είναι πλέον ιδιαίτερα εύκολη η συμμετοχή επενδυτών στις Γενικές Συνελεύσεις καθώς το μόνο που απαιτείται είναι μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείο (email) και το κινητό τηλέφωνο του επενδυτή. Τα στοιχεία αυτά μπορεί να τα δηλώσει μία φορά ο επενδυτής μέσω του χρηματιστή του και χειριστή της μερίδας του λογαριασμού του στο Σύστημα Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) και στη συνέχεια μέσω της ιστοσελίδας (axia.athexgroup.gr) να δημιουργήσει τον προσωπικό του λογαριασμό.