Κορωνοϊός : «Βράζουν» τα νοσοκομεία – Μία διασωλήνωση κάθε 40 λεπτά

Στις ΜΕΘ αυτή τη στιγμή είναι πάνω από 400 άτομα, ενώ αρκετοί είναι νεαρής ηλικίας.

Εισαγωγές, διασωληνώσεις και εκατοντάδες πολίτες που συρρέουν στα νοσοκομεία, δοκιμάζουν τις αντοχές του συστήματος

Τα κρεβάτια εντατικής θεραπείας είναι δυσεύρετα ενώ οι διοικήσεις των νοσοκομείων μετατρέπουν χειρουργικές αίθουσες σε μονάδες προκειμένου να μπορέσουν να νοσηλευτούν ασθενείς υπό μηχανικής υποστήριξη.

Στις τελευταίες διασωληνώσεις είναι και δύο αστυνομικοί από το Κιλκίς, οι οποίοι είναι μόλις 39 ετών.

Χθες σε ΑΧΕΠΑ και Γεννηματά υπήρξαν 100 εισαγωγές νοσηλείας λόγω κορωνοϊού, ενώ στα 200 rapid τεστ που διενεργήθηκαν στην Θεσσαλονίκη, τα 40 βγήκαν θετικά.

Διασωλήνωση κάθε 40 λεπτά

Τα στατιστικά για τον κορωνοϊό είναι αμείλικτα. Κάθε 40 λεπτά πραγματοποιείται μια διασωλήνωση, ενώ κάθε 20 λεπτά υπάρχει μια εισαγωγή για νοσηλεία στα νοσοκομεία της χώρας.

Στις ΜΕΘ αυτή τη στιγμή είναι πάνω από 400 άτομα, ενώ αρκετοί είναι νεαρής ηλικίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σημερινός αριθμός των νεκρών που θα ανακοινωθεί είναι μεγάλος, καθώς έως τώρα, 42 άτομα έχασαν τη ζωή τους.

«Γονατίζουν» τα νοσοκομεία σε όλη τη χώρα

Σήμα κινδύνου από τους γιατρούς και για τα νοσοκομεία της Λάρισας, όπου νοσηλεύονται 168 ασθενείς και μόλις μία κλίνη ΜΕΘ στην πόλη να είναι διαθέσιμη.

Γεμάτη και η μονάδα στα Τρίκαλα όπου από τα 10 κρεβάτια ένα είναι κενό. Στην Καρδίτσα άρχισαν ήδη διακομιδές ασθενών σε άλλα νοσοκομεία με 2 ασθενείς να έχουν μεταφερθεί στην ΜΕΘ της Χαλκίδας.

Οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες για το σύστημα υγείας καθώς αν τα κρούσματα και οι εισαγωγές δεν μειωθούν το ένα νοσοκομείο μετά το άλλο θα καταρρέει σαν ντόμινο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk