Η Τζιλ, η Κάμαλα, η Μελάνια και η γοητεία της εξουσίας

Η εργαζόμενη μέλλουσα Πρώτη Κυρία, η Αντιπρόεδρος που μετρά πρωτιές και η αινιγματική σύζυγος του απερχόμενου Προέδρου των ΗΠΑ βρίσκονται στο επίκεντρο της διεθνούς προσοχής.

Ανέκαθεν οι σύντροφοι των προέδρων των ΗΠΑ είχαν την τιμητική τους, καθώς βρέθηκαν πολλές φορές στο προσκήνιο ή διαδραμάτιζαν παρασκηνιακά σημαντικό ρόλο σε διάφορες αποφάσεις. Η κλασική ρήση είναι ότι «πίσω από κάθε επιτυχημένο άνδρα κρύβεται μια ισχυρή γυναίκα» και αυτό επιβεβαιώνεται συχνά στην αμερικανική πολιτική σκηνή. Και αυτό διότι πολλές φορές μεγάλοι πολιτικοί άρρενες χρειάστηκαν να καταφύγουν στη βοήθεια και στη στήριξη των γυναικών τους, οι οποίες με πιο καθαρό μυαλό έδιναν τις κατάλληλες συμβουλές.

Η πολιτική είναι γένους θηλυκού και στην περίπτωση των ΗΠΑ οι γυναίκες έχουν την τιμητική τους, ειδικά μετά και την ανάδειξη της Κάμαλα Χάρις στην αντιπροεδρία της υπερδύναμης υπό την προεδρία του νεοεκλεγέντος Τζο Μπάιντεν. Αυτή την περίοδο η Χάρις είναι το πιο πολυσυζητημένο πρόσωπο στην αμερικανική πολιτική σκηνή (και όχι μόνο), πολύ περισσότερο και από τη μέλλουσα Πρώτη Κυρία, την Τζιλ Μπάιντεν, ή ακόμα και από την εκθαμβωτική Μελάνια Τραμπ, η οποία ετοιμάζεται να αποχωρήσει σιγά-σιγά από τον Λευκό Οίκο.

Στο ΒΗΜΑgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής» ο Αρης Ραβανός γράφει για τις τρεις πολύ διαφορετικές μεταξύ τους προσωπικότητες, για τη χαμηλού προφίλ και σκληρά εργαζόμενη εκπαιδευτικό Τζιλ Μπάιντεν, για τη δυναμική και φιλόδοξη Κάμαλα Χάρις που σπάει τα στερεότυπα και για τη «σιωπηλή» Μελάνια Τραμπ που έπειτα από τέσσερα χρόνια στην Ουάσιγκτον παραμένει ένας γρίφος.

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
BHMAgazino
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk