Με παρουσία της υπουργού Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, θα πραγματοποιηθεί η σημερινή ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, καθώς, όπως όλα δείχνουν, θα γίνουν ανακοινώσεις και για τα σχολεία.

Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται πως μετά τα γυμνάσια και τα λύκεια τα οποία λειτουργούν υπό το καθεστώς της τηλεκπαίδευσης, σε «λουκέτο» οδεύουν και τα δημοτικά σχολεία.

Σύμφωνα με  πληροφορίες, η πρόταση προς τον πρωθυπουργό ήταν να κλείσουν τα δημοτικά μόνο στη Θεσσαλονίκη ωστόσο η υπουργός Παιδείας υποστήριξε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να ισχύσει μόνο για τη συμπρωτεύουσα.

Στην εισήγηση προς τον Πρωθυπουργό περιλαμβάνεται και το κλείσιμο των παιδικών σταθμών και των νηπιαγωγείων στη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά, η ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών του Υπουργείου Υγείας, θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας σήμερα, Παρασκευή 13 Νοεμβρίου και ώρα 18:00, από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και του ΠΓΝ «Αττικόν» και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Στη σημερινή ενημέρωση θα συμμετέχει και η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.