Η Premier League είναι αναμφίβολα το κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο.

Οι σύλλογοι, ο ανταγωνισμός, αλλά και οι συμφωνίες-μαμούθ για χορηγίες έχουν εκτοξεύσει το αγγλικό πρωτάθλημα, το οποίο έχει τεράστια διαφορά από τα υπόλοιπα.

Με αφορμή την τελευταία χρονικά συμφωνία για την εμφάνιση της Λίβερπουλ με τη Nike, στο Νησί παρουσίασαν τις πιο ακριβές φανέλες για τη νέα σεζόν, με τους Κόκκινους να είναι στη δεύτερη θέση.

Η «διαμάχη» της Λίβερπουλ με τη New Balance και η έλευση νέου χορηγού, της Nike, θα αποφέρει για τη φετινή σεζόν το εξωφρενικό ποσό των 70 εκατ. λιρών ετησίως.

Παρόλα αυτά και παρότι πρόκειται για super deal για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, αυτό το ποσό την κατατάσσει στο Νο 2 της λίστας με τις πιο ακριβές συμφωνίες για τις φανέλες.

Στην κορυφή βλέπετε είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία έχει συμφωνία εδώ και χρόνια με την Adidas της τάξης των 75 εκατ. λιρών.

Στην τρίτη θέση αυτής της ιδιότυπης κατάταξης βρίσκεται η Μάντσεστερ Σίτι με τα 65 εκατ. λίρες της συμφωνίας με την Puma, ενώ λίγο πιο κάτω η Άρσεναλ και η Τσέλσι με τις ετήσιες απολαβές να αγγίζουν τις 60 και τα 50 εκατομμύρια λίρες αντίστοιχα.

Την εξάδα στην Premier League κλείνει η Τότεναμ, που επίσης «ντύνεται» από τη Nike, όμως το συμβόλαιο τής αποφέρει περίπου 30 εκατ. λίρες το χρόνο.

Αναλυτικά οι πιο ακριβές συμφωνίες για τις φανέλες:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Adidas) – 75 εκατ. λίρες τη σεζόν
Λίβερπουλ (Nike) – 70 εκατ. λίρες τη σεζόν
Μάντσεστερ Σίτι (Puma) – 65 εκατ. λίρες τη σεζόν
Τσέλσι (Nike) – 60 εκατ. λίρες τη σεζόν
Άρσεναλ (Adidas) – 50 εκατ. λίρες τη σεζόν
Τότεναμ (Nike) – 30 εκατ. λίρες τη σεζόν