Η Βόρεια Μακεδονία έγραψε ιστορία καθώς νίκησε εκτός έδρας με 1-0 τη Γεωργία και προκρίθηκε στην τελική φάση του EURO για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης δεν είχε πολλές μεγάλες ευκαιρίες. Στο 21ο λεπτό οι γηπεδούχοι απείλησαν με το σουτ του Κατσαράβα αλλά απέκρουσε ο Ντιμιτριέφσκι ενώ στο 35′ η Βόρεια Μακεδονία είχε την πρώτη καλή στιγμή με τον Πάντεφ να παίρνει την κεφαλιά και τον Λόρια να βγάζει σε κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός ήταν χαμηλός στα πρώτα λεπτά ωστόσο στο 56΄οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ. Ο Νεστορόφσκι έδωσε ωραία πάσα στον Πάντεφ ο οποίος πλάσαρε από κοντά και έγραψε το 1-0. Η Βόρεια Μακεδονία έψαξε το δεύτερο γκολ με δύο ευκαιρίες του Ελμάς στο 66′ και το 74′ αλλά δεν το βρήκε. Έτσι πήρε τη νίκη με 1-0 και τη μεγάλη πρόκριση για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

ΓΕΩΡΓΙΑ: Λορία, Κάσια (88’ Τζιγκαούρι), Κβερκβέλια, Κακαμπάντζε, Κβεκβεσκίρι, Ντβάλι (90+2’ Νταβιτασβίλι), Κανκάβα, Οκριασβίλι, Γκβίλια (80’ Παπουνασβίλι), Καζαϊσβίλι (90+2’ Κοτσολάβα), Κατσαράβα (80’ Λομπιανίντζε)

ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ντιμιτριέβσκι, Ριστόβσκι (89’ Ζάικοβ), Μουσλίου, Βελκόσβσκι, Μπεϊτουλάι, Νικόλοβ (84’ Κοσταντίνοβ), Πάντεβ, Αντέμι (67’ Σπιρόβσκι), Ελμάς, Αλιόσκι, Νεστορόβσκι (89’ Τριτσκόβσκι)