Τα δεδομένα στη χώρα δεν είναι καλά στη μάχη με τον κοροναϊό, με την κυβέρνηση να έχει κι άλλα «όπλα» στη φαρέτρα αν η εικόνα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τα στελέχη της κυβέρνησης αλλά και τους επιστήμονες, δεν περιμένουμε μείωση κρουσμάτων μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, κάτι που τόνισε και η Αναστασία Κοτανίδου.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό ρεπόρτερ του MEGA, Γιάννη Χρηστάκο, υπάρχει περίπτωση να δούμε και μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων από τον σημερινό.

Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Το πρώτο μέτρο που εξετάζει η κυβέρνηση είναι πιο σκληρή απαγόρευση κυκλοφορίας, ένα καθολικό lockdown και πιο αυστηρή απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ.

Ένα ακόμα μέτρο που εξετάζει η κυβέρνηση είναι αυστηρό όριο τηλεργασίας που θα φτάνει μέχρι και το 70%. Είναι αυτό που εφαρμόζουν και άλλες χώρες και θα εφαρμοστεί με σκοπό να περιοριστεί το πρωινό μποτιλιάρισμα αλλά και ο συνωστισμός σε χώρους εργασίες.

Όσον αφορά στα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία, στο επόμενο σενάριο θα κλείσουν όλα για 15 μέρες.

Η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η χώρα μας δεν είναι εικόνα που δείχνει ότι μπορεί το lockdown να λήξει έστω μερικώς στο τέλος του μήνα. Όπως ανέφερε ο κ. Χρηστάκος, «τα Χριστούγεννα θα είναι όπως είναι περίπου όπως είναι αυτές οι μέρες».

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA