Στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός της Αθήνας μεταφέρεται, με C-130, ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος, «χτυπημένος» από τον κορωνοϊό.

Παρά τα ήπια συμπτώματά του, οι γιατροί έκριναν ότι, λόγω του βεβαρημένου της υγείας του και του προχωρημένου της ηλικίας του, πρέπει να μεταφερθεί για προληπτικούς λόγους στη Αθήνα, όπου θα τεθεί υπό την επίβλεψη της Καθηγήτριας Πνευμονολογίας κ. Αναστασίας Κοτανίδου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων είναι ο δεύτερος προκαθήμενος της Ορθοδοξίας που ασθενεί από τον COVID-19, καθώς την περασμένη εβδομάδα βρέθηκε επίσης θετικός ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος, ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Βελιγραδίου.

Τι ανακοίνωσε η αρχιεπισκοπή Αλβανίας

Πριν από λίγο η αρχιεπισκοπή Αλβανίας εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Ύστερα από πρόσφατη διαπίστωση ηπίων συμπτωμάτων κορωνοϊού κρίθηκε σκόπιμο ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος να μεταβεί στην Αθήνα (Νοσοκομείο Ευαγγελισμός) για την ενδεδειγμένη θεραπευτική φροντίδα. Εκ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής».