Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος : Όποιος γιατρός μπορεί να συνδράμει να το κάνει τώρα

Στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής για τον κορωνοϊό, αναφορικά με τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας

Στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής για τον κορωνοϊό, αναφορικά με τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.

Αναφερόμενος στην έκκληση που έκανε στους πολίτες να παραμένουν στα σπίτια τους, ο κ. Εξαδάκτυλος είπε ότι «ο ιός κυκλοφορεί μαζί με τους ανθρώπους. Στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης δίνεται μάχη. Μια μάχη διαρκής. Καινούργια κρεβάτια δίνονται για να νοσηλευτούν ασθενείς και γεμίζουν ταχύτατα. Καινούργια κρεβάτια δίνονται σε ασθενείς που χρειάζονται διασωλήνωση και παλεύουν για τη ζωή τους σε διαρκώς μεγαλύτερους αριθμούς και γεμίζουν ταχύτατα. Θα πρέπει να περιορίσουν όλοι οι κάτοικοι της Ελλάδας τις μετακινήσεις τους στο ελάχιστο».

«Δεν υπάρχει άνθρωπος στη Θεσσαλονίκη που να μην έχει φίλο, συγγενή, συνεργάτη, που να γνωρίζει ότι νοσεί και πολλές φορές να νοσεί βαριά, να είναι στο νοσοκομείο. Δεν υπάρχει κάποιος που να μην έχει κάποιον που είναι θετικός» τόνισε ο κ. Εξαδάκτυλος.

«Υπάρχει μια έκκληση για γιατρούς που θα πρέπει να συνδράμουν στα νοσοκομεία αρχικά της Θεσσαλονίκης, και ελπίζω να μην χρειαστεί να συνδράμουν και στα νοσοκομεία της υπόλοιπης χώρας. Όποιος έχει τη δυνατότητα να συνδράμει στους συναδέλφους στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης να το κάνει τώρα. Είναι απολύτως απαραίτητο. Μην αισθάνεστε ότι η Θεσσαλονίκη είναι μακριά. Είναι πολύ εύκολο αυτό που συνέβη στη Θεσσαλονίκη να συμβεί και αλλού και τότε δεν θα ξέρουμε ποιος θα στηρίξει ποιον» κατέληξε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Εξαδάκτυλος

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
ΒημαTV
Σίβυλλα
Helios Kiosk