Διμέτωπος αγώνας

Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να επιταχύνει τον βηματισμό σε μεταρρυθμίσεις που τώρα καρκινοβατούν με πρόσχημα την πανδημία.

Την ώρα που αχνοφαίνεται «φως στο τούνελ» χάρη στα ενθαρρυντικά μηνύματα που καταφθάνουν από τη μάχη που δίνει η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα ενάντια στον φονικό ιό, το εγχώριο πολιτικό σύστημα καλείται να δώσει διπλές εξετάσεις.

Ακόμη και αν δεν το αντιλαμβάνεται βρίσκεται ήδη αντιμέτωπο με δύο εντελώς διαφορετικές πραγματικότητες.

Η πρώτη ορίζεται από τις ανυπέρβλητες δυσκολίες που συνεπάγεται η ραγδαία επιδείνωση των επιδημιολογικών συνθηκών στο παρόν και το άμεσο μέλλον.

Στις απαιτήσεις αυτής της πραγματικότητας το πολιτικό σύστημα οφείλει να αρθεί στο ύψος του. Να επιδείξει τη μέγιστη δυνατή υπευθυνότητα.

Να επιδιώξει τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις και συνεννοήσεις, προκειμένου η χώρα να ξεπεράσει όρθια την πολύπλευρη δοκιμασία και να βγει από αυτή με τις μικρότερες δυνατές απώλειες.

Ταυτόχρονα όμως, πρέπει να προετοιμάζεται για τη νέα πραγματικότητα που θα προκύψει όταν θα ξεπεραστεί η υγειονομική κρίση.

Οσο μακρινό και αν φαντάζει τώρα το σενάριο αυτό, η μέρα εκείνη δεν θα αργήσει. Το πιο βαθύ σκοτάδι είναι λίγο πριν από την αυγή.

Όταν «ξημερώσει», το τοπίο θα είναι εντελώς διαφορετικό.

Γι’ αυτή την επόμενη μέρα οφείλουμε από τώρα να προετοιμαζόμαστε. Γι’ αυτό και πρέπει να υψώσουμε το βλέμμα μας και να κοιτάξουμε πέρα από την πανδημία.

Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να επιταχύνει τον βηματισμό σε μεταρρυθμίσεις που τώρα καρκινοβατούν με πρόσχημα την πανδημία.

Θα είναι καταστροφικό όταν βγούμε από το τούνελ της κρίσης να διαπιστώσουμε ότι η απόσταση που μας χώριζε από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες μεγάλωσε κι άλλο.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
  • Ο γρίφος της Μποτσουάνα Οι αγορές είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί, στην περίπτωση της νέας μετάλλαξης , προεξόφλησαν ξανά το χειρότερο, δηλαδή νέους περιορισμούς στις... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk