Η 8η αγωνιστική της Superleague ήταν αυτή που επηρεάστηκε περισσότερο από τον κοροναϊό από κάθε άλλη. Τρία παιχνίδια αναβλήθηκαν εξαιτίας κρουσμάτων στον Covid-19: Λάρισα – Λαμία, Άρης – ΑΕΚ, Αστέρας – ΝΠΣ Βόλος. Πλέον ο ορισμός τους είναι μία σπαζοκεφαλιά για τη διοργανώτρια αρχή, αφού πρέπει να βρει κενές ημερομηνίες που θα βολεύουν τους πάντες.

Το χειρότερο είναι ότι το δεύτερο «κύμα» της πανδημίας εξελίσσεται στο μάξιμουμ και αναμφίβολα, θα επηρεάσει και το πρωτάθλημα. Οι αναβολές και άλλων παιχνιδιών θεωρούνται αναπόφευκτες και αυτό θα επιβαρύνει περαιτέρω το καλεντάρι της Superleague, γεμίζοντας κάθε ελεύθερη μέρα.

Η Superleague έχει υπόψη της τα δεδομένα που διαμορφώνονται και καταστρώνει τα πλάνα της με σκοπό να εξασφαλίσει την ολοκλήρωση της διοργάνωσης. Μία από τις βασικές επιδιώξεις του Συνεταιρισμού είναι να πετύχει μεταβολές στο υγειονομικό πρωτόκολλο, ώστε τα ματς να αναβάλλονται με μεγαλύτερη δυσκολία.

Αυτή τη στιγμή, μία αναμέτρηση δεν διεξάγεται εάν κατά τον τελευταίο έλεγχο των παικτών, 48 ώρες πριν τη σέντρα, εντοπιστούν θετικοί τρεις ή περισσότεροι. Με βάση αυτή την προϋπόθεση αναβλήθηκαν τα τρία παιχνίδια του Σαββατοκύριακου.

Η επιδίωξη της Superleague είναι αυτό το νούμερο να αυξηθεί, κατά προτίμηση στα 5 ή 6 κρούσματα. Αυτό έχει ζητήσει από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, η οποία έχει τον τελικό λόγο για το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Απάντηση δεν έχει δοθεί ακόμα από τους ειδικούς, αλλά η Superleague θα την ήθελε πριν την επανέναρξη του πρωταθλήματος, το Σαββατοκύριακο 21-22 Νοεμβρίου. Αλλιώς, εάν οι αναβολές παιχνιδιών συνεχιστεί με αυτό τον ρυθμό, τότε σύντομα η ολοκλήρωση της φετινής διοργάνωσης θα τεθεί εν αμφιβόλω.