Με τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσουν από Δευτέρα Γυμνάσια και Λύκεια. Και μάλιστα σε αντίθεση με το lockdown του Μαρτίου – που η τηλεκπαίδευση πραγματοποιήθηκε με επαναλήψεις -, αυτή τη φορά η ύλη θα προχωρήσει κανονικά. Ανοιχτά θα είναι τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία όμως για τη μετακίνηση προβλέπονται συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Τη δια ζώσης λειτουργία θα συνεχίσουν τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά, καθώς και τα ολοήμερα.

Μάλιστα, όπως ενημέρωσε σχετικά το υπουργείο Παιδείας, εξακολουθεί να υπάρχει δυνατότητα για εγγραφές στα ολοήμερα, «προκειμένου να αποκομίσουν οι μαθητές εκπαιδευτικά οφέλη, να υποστηριχθούν έμπρακτα οι οικογένειες και να αποφευχθεί η επαφή με ομάδες αυξημένου κινδύνου, κυρίως παππούδες και γιαγιάδες».

Μαθητές και εκπαιδευτικοί, στην πλειονότητά τους έχουν προμηθευτεί βεβαιώσεις μετακίνησης, με τις οποίες θα μπορούν να μετακινούνται από και προς το σχολείο τους.

Όσο για τους γονείς, θα πρέπει να στέλνουν SMS στο 13033, με τον αριθμό 4. «συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο».

Η μετάβαση του μαθητή θα πρέπει να γίνεται από έναν γονέα, ενώ χρειάζεται και μια βεβαίωση της Διεύθυνσης του σχολείου, στην οποία θα αναγράφονται η διεύθυνση της σχολικής μονάδας και η διεύθυνση κατοικίας του/της μαθητή/τριας.