Στα χωριά της Ευρυτανίας

Απόδραση (έστω και νοερή) σε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες, λόγω της φυσικής ομορφιάς της, της ιστορίας αλλά και των παραδοσιακών οικισμών της, γωνιές της Ελλάδας.

Στα πέριξ του Καρπενησίου, η Ελλάδα αποκαλύπτει μία ακόμα πανέμορφη όψη της. Περιοχή ορεινή, σε κάποια σημεία δυσπρόσιτη, καταπράσινη, γεμάτη πετρόκτιστα χωριά και πλούσια σε φυσικά αξιοθέατα, η Ευρυτανία έχει πολλά να προσφέρει στον επισκέπτη της.

Στο ΒΗΜΑgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής» ο Κοσμάς Βίδος μάς ταξιδεύει (γατί έστω και εν μέσω γενικού lockdown το μυαλό και η ψυχή χρειάζονται αυτές τις εικόνες ηρεμίας στην εξοχή) στα δάση και στους γραφικούς οικισμούς της παρθένας περιοχής και ανακαλύπτει τις κρυμμένες ομορφιές της, ακολουθώντας τις θαυμάσιες διαδρομές που προτείνουν οι γνωρίζοντες: Εκείνες που οδηγούν (τους καλοκαιρινούς κυρίως μήνες) στο διάσημο φαράγγι Πάντα Βρέχει, στην εντυπωσιακή Μονή Προυσού, στα Φιδάκια με την υπέροχη θέα, στο Μεγάλο Χωριό και στους ιστορικά φορτισμένους Κορυσχάδες… Με την ευχή, σύντομα να μπορέσουμε όλοι να (ξανά)κάνουμε και αυτό και όλα τα μικρά και μεγάλα ταξίδια που ονειρευόμαστε.

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
BHMAgazino
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk