Τι κι αν για 11ο συνεχόμενο παιχνίδι δεν σκόραρε στο πρώτο ημίχρονο. Τι κι αν έχασε πάλι ένα τσουβάλι ευκαιρίες για 45 λεπτά. Ο Ολυμπιακός, με γκολ του ασταμάτητου Χασάν και του Μασούρα στην επανάληψη, αλλά και κορυφαίο τον Καμαρά, πέρασε θριαμβευτικά από το Ηράκλειο, επικρατώντας του ΟΦΗ με 2-0. Οι Ερυθρόλευκοι πέτυχαν την πρώτη φετινή τους νίκη εκτός έδρας, σε ένα παιχνίδι κομβικής σημασίας, που διεξήχθη σε έναν απαράδεκτο αγωνιστικό χώρο. Επέστρεψε ορεξάτος και με ασίστ ο Φορτούνης.

Με αυτό το τρίποντο ο Ολυμπιακός έφτασε τους 16 πόντους σε 6 παιχνίδια (σ.σ έχουν αναβληθεί τα ματς με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ) και έπιασε στην κορυφή τον Αρη. Το ματς των Κιτρινόμαυρων με την ΑΕΚ αναβλήθηκε λόγω των πολλών κρουσμάτων κορωνοϊού που ανακοίνωσε η Ενωση. Από την άλλη, ο ΟΦΗ έμεινε στους 6 πόντους σε 7 ματς και είναι στην 10η θέση.

Οι Ερυθρόλευκοι πηγαίνουν με τον καλύτερο τρόπο στη διακοπή και θα έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν και να γεμίσουν τις μπαταρίες τους ενόψει των δύσκολων αναμετρήσεων που ακολουθούν σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με 4-2-3-1, έχοντας τον Σα κάτω από τα δοκάρια και τους Ραφίνια, Σεμέδο, Σισέ και Χολέμπας στην τετράδα της άμυνας. Μπροστά από τα σέντερ μπακ ήταν οι Εμβιλά και Καμαρά, με τους Βαλμπουενά και Μπρούμα στα δύο άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής και τον Μασούρα πίσω από τον Χασάν. Από την άλλη, ο Γιώργος Σίμος ξεκίνησε τον ΟΦΗ με τους: Βάτερμαν, Ουές, Κοροβέση, Λυμπεράκη, Σελίμοβιτς, Διαμαντή, Σακόρ, Μεγιάδο, Μπαλογιάννη, Στάρτζεον και Γιάννου.

Ευκαιρίες για τον Ολυμπιακό, δοκάρι ο ΟΦΗ

Ο Ολυμπιακός πίεσε από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού και στο 4’ απείλησε για πρώτη φορά τον Βάτερμαν. Ο Μπρούμα πήρε μέτρα από δεξιά, έκανε το γύρισμα στον Χασάν, αυτός έστρωσε στον Εμβιλά, ο Γάλλος σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα δεν είχε δύναμη, πήγε στο κέντρο της εστίας και ο πορτιέρο του ΟΦΗ μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια.

Στο 12’ ο Ολυμπιακός απείλησε ξανά. Αυτή τη φορά με τον Χασάν. Ο Αιγύπτιος σούταρε με τη μία, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Βάτερμαν. Ένα λεπτό αργότερα ο ΟΦΗ είχε δοκάρι με τον Γιάννου. Ο Μπαλογιάννης έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο επιθετικός της κρητικής ομάδας προσπάθησε να σκοράρει με τακουνάκι, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Σα.

«Σφυροκόπημα» από τους Ερυθρόλευκους, δοκάρι ο Μπρούμα

Στο 22’ η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έφτασε κοντά στο 1-0, αλλά ο Βάτερμαν έπεσε στη γωνία του και απέκρουσε το φάουλ που εκτέλεσε ο Ματιέ Βαλμπουενά.  Ο Γάλλος σούπερ σταρ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Χασάν πήρε την κεφαλιά από την μικρή περιοχή, αλλά η μπάλα πήγε πάνω στον Βάτερμαν και ο πορτιέρο του ΟΦΗ έδιωξε ενστικτωδώς σε νέο κόρνερ.

Στο 29’ ο διαιτητής, Παπαδόπουλος, έδωσε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Χολέμπας στον Γιάννου. Η φάση όμως ελέγχθηκε στο VAR και το πέναλτι ακυρώθηκε, αφού ο επιθετικός του ΟΦΗ ήταν οφσάιντ όταν έγινε η πάσα από αριστερά.

Στο 42’ ο Ολυμπιακός άγγιξε το 1-0, αλλά η κεφαλιά του Μπρούμα μέσα από την μικρή περιοχή σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Βάτερμαν. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου (45+2’) ο Μπρούμα απείλησε ξανά, αλλά ο κίπερ της κρητικής ομάδας μπλόκαρε το σουτ που επιχείρησε ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

«Χτύπησε» ο Χασάν για το 1-0

Στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου ο Πέδρο Μαρτίνς και οι συνεργάτες στον πάγκο των Πειραιωτών ανησύχησαν όταν είδαν τον Παπέ Αμπού Σισέ να γλιστράει στην προσπάθειά του να απομακρύνει και να πέφτει στον αγωνιστικό χώρο. Ο γιατρός του Ολυμπιακού, Χρήστος Θέος, πήγε αμέσως πάνω από τον διεθνή σέντερ μπακ και ζήτησε να γίνει αλλαγή, αλλά ο Σενεγαλέζος κεντρικός αμυντικός έσφιξε τα δόντια και συνέχισε.

Στο 53’ ο Ολυμπιακός βρήκε το γκολ που έψαχνε. Σκόρερ ο… συνήθης ύποπτος, Αχμέντ Χασάν. Ο Μαντί Καμαρά έκανε τη σέντρα από αριστερά, έστειλε την μπάλα… συστημένη στο κεφάλι του Αιγύπτιου επιθετικού και αυτός με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Βάτερμαν, κάνοντας το 1-0 για τους πρωταθλητές Ελλάδας. Ο υψηλόσωμος στράικερ εκμεταλλεύτηκε την άψογη σέντρα του Καμαρά και έβαλε τον Ολυμπιακό σε ρόλο οδηγού.

Τρία λεπτά αργότερα οι Ερυθρόλευκοι άγγιξαν το 2-0. Ο Μασούρας πίεσε, έβαλε το πόδι του και έκλεψε την μπάλα από τον Βάτερμαν, γύρισε στο ύψος του πέναλτι, ο Χασάν σούταρε, αλλά οι παίκτες του ΟΦΗ έβαλαν την κόντρα και στη συνέχεια απομάκρυναν.

Φορτούνης, Μασούρας και 2-0!

Οι Ερυθρόλευκοι είχαν το πάνω χέρι, μετά το γκολ του Χασάν και ήλεγχαν απόλυτα το ματς, Στο 69’ ο Μαρτίνς έκανε την πρώτη του αλλαγή, βάζοντας τον Πέπε αντί του Μπρούμα, ενώ στο 77’ ο Πορτογάλος προχώρησε σε δεύτερη κίνηση, ρίχνοντας στον αγωνιστικό χώρο τον Φορτούνη αντί του Βαλμπουενά. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός μάλιστα χρειάστηκε μόλις τρία λεπτά για να κάνει αισθητή την παρουσία του και να δώσει έτοιμο γκολ στον Μασούρα.

Στο 80’ ο Ολυμπιακός έκανε το 2-0 και σφράγισε τη νίκη. Ο Φορτούνης πίεσε, έκλεψε την μπάλα από τον Σελίμοβιτς, βγήκε ταχύτατα στην κόντρα, έκανε το γύρισμα στον Μασούρα και αυτός με τρομερό σουτ από πλάγια θέση νίκησε τον Βάτερμαν, δίνοντας προβάδισμα δύο γκολ στους πρωταθλητές Ελλάδας. Στο 83’ ο Μαρτίνς έκανε δύο ακόμα αλλαγές, με τους Ελ Αραμπί και Ραντζέλοβιτς να μπαίνουν αντί των Χασάν και Μασούρα.

Το δεκάρι: Ο Μαντί Καμαρά. Ένα ακόμα σπουδαίο παιχνίδι από τον Αφρικανό. Ασταμάτητο τρέξιμο πάνω-κάτω από τον διεθνή μέσο. Εκοβε, «έραβε», μοίραζε. Στο πρώτο γκολ έχει κάνει τρομερή σέντρα στον Αχμέντ Χασάν. «Συστημένη» στο κεφάλι του Αιγύπτιου έστειλε την μπάλα ο Καμαρά, με τον υψηλόσωμο στράικερ να σκοράρει με ωραία κεφαλιά.

Το κλειδί: Το γκολ του Χασάν στο 53’ άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη του Ολυμπιακού. Ο Χασάν έβαλε γκολ σε ένα ακόμα ματς και μαζί τις βάσεις για το τρίποντο.

Γιατί κόουτς: Ο Μαρτίνς ξεκίνησε το παιχνίδι με 4-2-3-1. Κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου το άλλαξε σε 4-4-2, έχοντας τον Μασούρα δίπλα στον Χασάν. Αλλαζε συνεχώς πλευρές τους Βαλμπουενά και Μπρούμα. Στο δεύτερο μέρος έκανε σωστές αλλαγές, με τον Φορτούνη να μπαίνει στο 77΄ και στο 80’ να ξεκινάει τη φάση του 2-0.

Στον πάγκο: Τις διακοπές του VAR. Στη φάση του πέναλτι χρειάστηκαν πέντε λεπτά για να αποφασιστεί εάν υπάρχει οφσάιντ, σε μια φάση που φαίνεται και με γυμνό μάτι ότι ο φορ του ΟΦΗ είναι εκτεθειμένος. Πολλά λεπτά χρειάστηκαν και στο γκολ του Καμαρά στο 85’ για να παρθεί τελικά η απόφαση ότι ο Αφρικανός ήταν οφσάιντ.