Εξαδάκτυλος για lockdown : Απαραίτητο ιατρικό εργαλείο και όχι πολιτική απόφαση

Ο κ. Εξαδάκτυλος σημείωσε χαρακτηριστικά: «Όσο πιο πιστά  εφαρμόσουμε το lockdown τόσο πιο γρήγορα και ανώδυνα θα απαλλαγούμε. Εφαρμόστε τα μέτρα που ζητούνται και άλλα τόσα που δεν ζητούνται».

Ως απαραίτητο ιατρικό εργαλείο και όχι πολιτική απόφαση, χαρακτήρισε το  lockdown ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ),  Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3.

Όπως τόνισε,  το lockdown θα φέρει σίγουρα αποτελέσματα, όχι άμεσα ωστόσο. Αρχικά, οι 7 πρώτες  ημέρες και στη συνέχεια το 14ήμερο, θα δείξουν πόσος χρόνος θα χρειαστεί ακόμη ώστε να ελεγχθεί η πανδημία στη χώρα μας, συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΠΙΣ.

Επισήμανε ακόμη ότι το lockdown ήταν αναγκαίο,  ότι όσο πιο έγκαιρα λαμβάνεται τόσο πιο γρήγορα φέρνει αποτελέσματα, με τις μικρότερες δυνατές επιπτώσεις τόσο στην οικονομία όσο και στην υγεία και ότι ο αριθμός των κρουσμάτων το επόμενο διάστημα, θα καθορίσει το αν θα αρθεί στις 30 Νοεμβρίου ή όχι.

Ο κ. Εξαδάκτυλος απηύθυνε έκκληση για ψυχραιμία, υπομονή και πολύ μεγάλη προσοχή και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Όσο πιο πιστά  εφαρμόσουμε το lockdown τόσο πιο γρήγορα και ανώδυνα θα απαλλαγούμε. Εφαρμόστε τα μέτρα που ζητούνται και άλλα τόσα που δεν ζητούνται».

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, αναφέρθηκε επίσης στη δύσκολη κατάσταση που βιώνει η βόρεια Ελλάδα με την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, ενώ, σε ό,τι αφορά τη Θεσσαλονίκη, είπε ότι ο ένας στους δέκα ή ακόμη και ο ένας στους πέντε μπορεί να είναι φορέας του ιού.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
ΒημαTV