Με τον Τζο Μπάιντεν να βρίσκεται μια ανάσα από τον Λευκό Οίκο, καθώς προηγείται σε Τζόρτζια και Πενσυλβάνια έναντι του Ντόναλντ Τραμπ, η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας (FAA) των ΗΠΑ έχει θέσει την κατοικία του δημοκρατικού υποψηφίου σε καθεστώς «προσωρινής απαγόρευσης πτήσεων».

Η «ζώνη απαγόρευσης πτήσεων» -η οποία έχει ακτίνα ένα ναυτικό μίλι- καλύπτει τον εναέριο χώρο πάνω από την οικία του Μπάιντεν στο Ντέλαγουερ και θα διαρκέσει έως τις 7 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με το CNN, η απόφαση ανακοινώθηκε μέσω ειδοποίησης προς τους αεροπόρους για «ειδικούς λόγους ασφαλείας».

Τι προβλέπεται

Σύμφωνα με τη σχετική ειδοποίηση, η οποία παρέχει πληροφορίες σχετικά με προσωρινές αλλαγές στο Εθνικό Σύστημα που αφορά τον εναέριο χώρο, οι πιλότοι δεν επιτρέπεται να πραγματοποιούν πτήσεις πάνω από την περιοχή, παρά μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, δηλαδή για λόγους ασφαλείας ή σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Πάντως, σύμφωνα με τον Independent, δεν είναι η πρώτη φορά που η FAA καταχωρεί κατοικίες υποψηφίων για την προεδρία ως «ζώνες απαγόρευσης πτήσεων».

Το 2016, ο Πύργος Τραμπ καθώς και το σπίτι του Μάικ Πενς στο Ιντιανάπολις τέθηκαν σε καθεστώς περιορισμών προτού να αναλάβουν την εξουσία. Αντίστοιχο σκηνικό και στις κατοικίες της Χίλαρι Κλίντον και του πρώην υποψηφίου για τη θέση του αντιπροέδρου, Τιμ Κέιν.