Κορωνοϊός : «Θες μόνο να κοιμάσαι» – Συγκλονιστική περιγραφή ασθενούς στο MEGA

Η 53χρονη εργαζόμενη σε νοσοκομείο, στις 17 Οκτωβρίου διαπίστωσε πως είναι θετική στον κορωνοϊό

Η 53χρονη εργαζόμενη σε νοσοκομείο, στις 17 Οκτωβρίου διαπίστωσε πως είναι θετική στον κορωνοϊό.

Την πέμπτη ημέρα τα συμπτώματα του ιού άρχισαν να χειροτερεύουν και μπήκε στο νοσοκομείο.

Η συγκλονιστική περιγραφή

Η περιγραφή της, αποκλειστικά στο LIVE NEWS, είναι συγκλονιστική.

«Δεν ήταν γρίπη αυτό, ήταν ένα περίεργο σύμπτωμα. Ξεκίνησε με αιφνίδιο πυρετό, ήρθα σε επαφή με περιστατικό που ήταν θετικό και ήταν απλά ασυμπτωματικό. Ήταν προφανές όλο αυτό, ότι κάτι συμβαίνει, είχα 39,9 πυρετό και πόνο στο στήθος, και άρχισα να έχω ταχύπνοια, χωρίς να έχω δύσπνοια. Αυτή η νόσος εμένα, αυτό που μου έκανε, το πιο χαρακτηριστικό ήταν την υπερβολική κόπωση. Δυσκολευόμουν να γυρίσω από την δεξιά πλευρά στην αριστερή στο κρεβάτι» τόνισε, προσθέτοντας:

«Είναι σαν να ξυπνάς από μια νάρκωση που έχεις κάνει ένα χειρουργείο και θες να ξανακοιμηθείς. Έναν ύπνο θες, μόνο να κοιμάσαι. Νομίζω ότι, εγώ έχασα τις ημέρες του νοσοκομείου, δεν ξέρω πόσες νοσηλευόμουν γιατί κοιμόμουν συνέχεια. Δεν μπορούσα να γυρίσω από την μια πλευρά του κρεβατιού στην άλλη».

Νοσηλεύτηκε δυο εβδομάδες, σε έναν οικείο χώρο, όπως λέει, στο νοσοκομείο που η ίδια έδινε τη μάχη για να σώζει ασθενείς.

«Έπρεπε να μπω στο νοσοκομείο, να πάω να πάρω φάρμακα ενδοφλέβια, δεν γινόταν στο σπίτι, έπρεπε να πάρω οξυγόνο γιατί αυτό είναι το φάρμακο. Νοσηλευόμουν σε δικό μου οικείο χώρο, εκεί που δουλεύω, οπότε ήταν συγκινητικό από τους συναδέλφους μου και από τους γιατρούς όλη η συμπεριφορά, ερχόντανε μέσα ντυμένοι αστροναύτες. Με χαϊδεύανε, μου δίνανε κουράγιο, μου στέλναν μηνύματα, δηλαδή ένιωσα την συμπαράστασή τους τεράστια.

» Μετά άρχισα να φοβάμαι, μήπως πάνε τα πράγματα χειρότερα για μένα. Το αίσθημα είναι περίεργο, νιώθεις ότι “τώρα τι θα μου συμβεί; Θα έχω την τύχη να βρεθώ σε κανέναν αναπνευστήρα; Θα έχω καμία τύχη να μην μπορώ να αναπνεύσω;”. Δεν ξέρεις πως εξελίσσεται. Δεν ξέρεις την εξέλιξη» σημείωσε μιλώντας στο LIVE NEWS.

Ο φόβος των εργαζομένων στα νοσοκομεία

Από την αρχή της πανδημίας εκατοντάδες υγειονομικοί έχουν νοσήσει. Αυτός άλλωστε είναι και ο μεγαλύτερος φόβος των εργαζόμενων στα νοσοκομεία.

«Εντάξει, αυτό είναι δεδομένο για τους υγειονομικούς, για τους γιατρούς, ότι κάποια στιγμή θα κολλήσουμε. Είναι η δουλειά μας αυτή, όμως. Εγώ ήμουν πάρα πολύ προσεκτική. Φορούσα συνέχεια την μάσκα μου. Να σκεφτείτε πριν γίνει η απαγόρευση, εγώ φορούσα στον δρόμο συνέχεια την μάσκα μου. Την έβαζα από το νοσοκομείο και δεν την έβγαζα. Και έκανα μια λάθος κίνηση, δεν ξέρω που την έκανα. Για αυτό πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και όσο το δυνατόν να ακούσουμε, να συμμορφωθούμε σε αυτά τα μέτρα. Τα μέτρα είναι σημαντικά. Δεν περισσεύει κανείς να αρρωστήσει και να πεθάνει» πρόσθεσε.

Η 53χρονη εργαζόμενη πριν από μία εβδομάδα επέστρεψε στο σπίτι της. Η κόπωση στο σώμα εξακολουθεί να τη βασανίζει με εμφανή τα σημάδια από τον ιό στη φωνή στέλνει μήνυμα σε όλους: «τηρήστε με ευλάβεια τα μέτρα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
ΒημαTV