Eπι ποδός βρίσκεται από νωρίς το πρωί η Τροχαία σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Αθήνας καθώς εκτιμάται πως χιλιάδες Αθηναίοι θα εγκαταλείψουν το κλεινόν άστυ με κατεύθυνση τις ιδιαίτερες πατρίδες τους στην επαρχία εν όψει του δεύτερου lockdown.

Χθες αυξημένη ήταν η κίνηση από νωρίς το απόγευμα ως αργά το βράδυ και στις δυο εθνικές οδούς να παρατηρείται αυξημένη κίνηση. Ενδεικτική ήταν η εικόνα περίπου στις 6 το απόγευμα όπου στον Κηφισό η ουρά των ακινητοποιημένων αυτοκινήτων ξεκινούσε από το ύψος του ΣΕΦ με τα αυτοκίνητα να κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες μέχρι το ύψος της Νέας Φιλαδέλφειας.

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία την Τετάρτη είχαν φύγει από τις δυο εθνικές οδούς 36.571 οχήματα και την ίδια ημέρα την περασμένη εβδομάδα 31.270. Την Πέμπτη εγκατέλειψαν το κλεινόν άστυ από Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου και Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας 47.731 οχήματα ενώ την ίδια ημέρα την περασμένη εβδομάδα 30.123. Σήμερα από τις 06.00 έως τις 09.00 είχαν περάσει τα διόδια 12.548 οχήματα ενώ τις ίδιες ώρες την περασμένη Παρασκευή είχαν φύγει 8.248.

Σε επιφυλακή βρίσκονται παράλληλα τροχονόμοι και σε κεντρικούς οδικούς άξονες της πόλης καθώς παρατηρείται αυξημένη κίνηση σε σημεία όπου λειτουργούν σουπερ μαρκετ και μεγάλα εμπορικά κέντρα.