Τον τρόπο με τον οποίο θα προμηθευτούν οι εργαζόμενοι τις άδειες κυκλοφορίας για να μετακινούνται στην εργασίας τους, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας εν όψει του lockdown .

Συγκεκριμένα:

1. Οι εργαζόμενοι – μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, προκειμένου για την μετακίνηση τους μπορούν να χρησιμοποιούν – νομίμως – εναλλακτικά και τα δύο έντυπα ως προς την έκδοση της σχετικής βεβαίωσης άδειας κυκλοφορίας.

Ειδικότερα δίνεται η δυνατότητα με τους εξής δύο τρόπους:

• Χειρόγραφη Βεβαίωση τύπου Α΄ (εκτύπωση από το https://forma.gov.gr/ ), συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη από τον εργοδότη, με φυσική σφραγίδα αυτού και παρέχεται, με προσωπική ευθύνη του υπογράφοντος,

• Βεβαίωση Άδειας Κυκλοφορίας για τους Εργαζόμενους από το πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ: στο https://eservices.yeka.gr/

2. Τα Μέλη Οργάνων Διοίκησης και οι Αυτοαπασχολούμενοι – Ελεύθεροι Επαγγελματίες και Επιτηδευματίες, για λόγους διασταύρωσης, για την μετακίνηση τους μπορούν να χρησιμοποιούνται ΜΟΝΟ οι Βεβαιώσεις Άδειας Κυκλοφορίας που εκδίδονται από το πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.

3. Με τις Βεβαιώσεις Άδειας Κυκλοφορίας που εξάγονται από το πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ καλύπτονται και οι εκτός των ορίων περιφερειακής ενότητας μετακινήσεις για λόγους εργασίας.

4. Σημειώνεται ότι οι ήδη εκδοθείσες από το πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ Βεβαιώσεις Άδειας Κυκλοφορίας ισχύουν μέχρι την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης τους.