Καλογρίτσας : «Διεκπεραίωνα εντολές της κυβέρνησης»

«Διεκπεραίωνα εντολές της κυβέρνησης», φέρεται να είπε ο μηνυτής εξεταζόμενος στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης.

Σημαντική κατάθεση έδινε για περισσότερες από δύο ώρες την Πέμπτη, ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, με μήνυση του οποίου έχει ξεκινήσει έρευνα της δικαιοσύνης με φόντο το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες του 2016.

Με τη μήνυσή του ο Χρήστος Καλογρίτσας στρέφεται κατά των νομίμων εκπροσώπων λιβανέζικης εταιρείας, ωστόσο καταγγέλλει μία σειρά από παρασκηνιακές κινήσεις αποδίδοντας κεντρικό ρόλο στην υπόθεση στον πρώην υπουργό Νίκο Παππά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Χρ. Καλογρίτσας επιβεβαίωσε το περιεχόμενο της μήνυσής του  και του υπομνήματος της εταιρείας Τοξότης , που ο ίδιος εκπροσωπεί.

«Τι μου είπε ο Νίκος Παππάς»

Επιπλέον, φέρεται να περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια την προσέγγιση του, τις συνομιλίες του και τις υποδείξεις από τον «Νίκο Παππά και συνεργάτες του» . Φέρεται μάλιστα να είπε πως «Εκείνη την περίοδο είχα δεσμευμένους τραπεζικούς λογαριασμούς, συνεπώς δεν είχα λεφτά για κανάλια. Όταν το είπα στον Παππά μου απάντησε: «Δεν χρειάζονται χρήματα από εσένα. Θα τα βρούμε εμείς. Εμείς το όνομα σου θέλουμε μόνο».

Διεκπεραίωνα εντολές

«Διεκπεραίωνα εντολές της κυβέρνησης», φέρεται να είπε ο μηνυτής εξεταζόμενος στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τον Χρ. Καλογρίτσα, έχουν ήδη εξεταστεί και δύο συνεργάτες του ως μάρτυρες , οι οποίοι έχουν επίσης επιβεβαιώσει όλα όσα καταγγέλλονται ότι έγιναν στη σκιά του επίμαχου διαγωνισμού.

Η ώρα του εισαγγελέα

Μετά το τέλος της προκαταρκτικής εξέτασης ο εισαγγελικός λειτουργός που είναι υπεύθυνος θα μελετήσει το υλικό και σε περίπτωση που προκύπτουν  ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για πολιτικό πρόσωπο ο φάκελος θα διαβιβασθεί στη Βουλή, ενώ για τα μη πολιτικά πρόσωπα η έρευνα θα συνεχιστεί από την τακτική δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk