Στο στόχαστρο του Παύλου Πολάκη μπήκαν ο Σωτήρης Τσιόδρας και η επιστημονική επιτροπή των λοιμωξιολόγων κάνοντας λόγο για «επιστημονικές αρλούμπες» και «μπούρδες» με αφορμή την απόφαση να παραμείνουν ανοιχτά νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία καθώς κρίνεται ότι δεν μεταδίδεται εύκολα στις μικρές ηλικίες ο ιός.

«Τι είναι αυτό που ακούσαμε σήμερα; Ότι τα μικρά παιδιά δεν κολλάνε. Τι επιστημονικές μπούρδες είναι αυτές κ. Σωτήρη μου;», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος διερωτήθηκε ποιος δεν ξέρει ότι τα μικρά παιδιά όταν πηγαίνουν σχολείο κολλάνε όλες τις ιώσεις τις οποίες μεταφέρουν στο σπίτι.

Και πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να ακούω την ιατρική επιστήμη να μπαίνει στην υπηρεσία της αισχρής πολιτικής. Δεν θα δουλευόμαστε εδώ μέσα με επιστημονικές αρλούμπες. Απλώς τα μεγάλα παιδιά μπορούν να καθίσουν σπίτι μόνα τους ενώ τα μικρά δεν μπορούν και θα χρειαζόντουσαν γονικές άδειες κλπ.».

Με δηκτικό ύφος ο κ. Πολάκης «τα έβαλε» με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων: «Να ρωτήσω τον φίλτατο Σωτήρη, όπως τον λέει ο Πρωθυπουργός. Τον Τσιόδρα εννοώ. Ισχύει ή όχι ότι η επιστημονική επιτροπή άλλαξε με πολιτική εντολή την άποψή της σε τρία θέματα; Στο άνοιγμα των σχολείων, στο άνοιγμα του τουρισμού και στο άνοιγμα των γηπέδων;», διερωτήθηκε, σημειώνοντας ότι «η επιτροπή είχε πάρει αρνητική θέση για αυτά τα ζητήματα και την άλλαξε υποκύπτοντας σε πολιτικές πιέσεις».

Lockdown με «όνομα και υπογραφή»

«Εγώ δεν λέω ότι έχει πολιτική ευθύνη μια επιτροπή. Η κυβέρνηση έχει την πολιτική ευθύνη. Όμως οι πραγματικοί επιστήμονες δεν πρέπει να υποκύπτουν σε πολιτικές πιέσεις και οδηγίες. Λένε και επιμένουν στις απόψεις τους. Είναι ισχυρή η καταγγελία που κάνω. Έφυγαν άτομα από την επιτροπή γιατί δεν άντεξαν αυτές τις παρεμβάσεις», σημείωσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ. Όσον αφορά το lockdown είπε ότι αυτή την φορά «έχει όνομα και υπογραφή.

Το όνομα Κυριάκος Μητσοτάκης και υπογραφή κυβέρνησης των Μωυσίδων της ΝΔ». Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση ότι άφησε τον χρόνο ανεκμετάλλευτο, λέγοντας ότι «η δραματική κατάσταση οφείλεται στην ανεπάρκειά σας πολιτική και τεχνοκρατική, γιατί η αριστεία σας είναι από τα lidl των ιδιωτικών κολλεγίων».