Τις προσπάθειες του ΓΝΠΑ «Η Αγία Σοφία» για την αποκατάσταση της υγείας δεκάδων παιδιών που έχουν ανάγκη, έρχεται να ενισχύσει η Nestlé Ελλάς μέσα από μια σημαντική δωρεά. Συγκεκριμένα, η εταιρεία δωρίζει έξι παιδιατρικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο μοναδικό δημόσιο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο της χώρας μας.

Με την υποστήριξη της Nestlé Ελλάς, τρεις ήδη υπάρχουσες παιδιατρικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) θα αναβαθμιστούν πλήρως, ενώ τρεις ακόμη θα δημιουργηθούν εξ αρχής, σε ένα έργο που θα αφήσει πίσω του μια μόνιμη παρακαταθήκη τόσο για το νοσοκομείο, όσο και για το εθνικό σύστημα υγείας.

Η εταιρεία είχε ήδη προχωρήσει στη δωρεά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ κατά τη διάρκεια του lockdown, συμμετέχοντας έτσι έμπρακτα στην ανακούφιση των ελληνικών νοσοκομείων από τις πρωτόγνωρες πιέσεις και τις έκτακτες ανάγκες που έφερε η πανδημία του κορωνοϊού.

«Τα παιδιά είναι το μέλλον και η πηγή αισιοδοξίας μας»

«Αυτή η χρονιά ήταν δύσκολη για όλους», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Nestlé Ελλάς, Νίκος Εμμανουηλίδης. «Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια πρωτόγνωρη κατάσταση που μας υπενθυμίζει καθημερινά ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από την υγεία μας. Η εταιρεία μας αποτελεί μέλος της ελληνικής κοινωνίας και είμαστε εδώ για να συνδράμουμε στην αντιμετώπιση των προκλήσεων. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς να μπορούμε να συμβάλουμε στην προσπάθεια που γίνεται για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ειδικά όταν αυτή η προσπάθεια επικεντρώνεται στα παιδιά που αποτελούν την ελπίδα για το μέλλον και την πηγή αισιοδοξίας μας».

Με τη φροντίδα και την ανάπτυξη των παιδιών να βρίσκονται στον πυρήνα της φιλοσοφίας της ήδη από την ίδρυσή της, η εταιρεία έχει ανέκαθεν επιδείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για το μέλλον των κοινωνιών όπου δραστηριοποιείται. Στα 120 χρόνια παρουσίας της στην Ελλάδα, έχει συνδράμει ουσιαστικά στην κάλυψη σημαντικών αναγκών μέσα από έργα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Απασχολώντας 875 υπαλλήλους στις εγκαταστάσεις και τα δύο εργοστάσια (νερού και καφέ) που διατηρεί στη χώρα μας, η Nestlé Hellas ακολουθεί την παγκόσμια στρατηγική της εταιρείας που έχει θέσει ως προτεραιότητα τη βιώσιμη ανάπτυξη. Τα δύο εργοστάσιά της λειτουργούν με ηλεκτρική ενέργεια που προέρχεται 100% από ανανεώσιμες πηγές, ενώ έχει δεσμευτεί για μηδενικές καθαρές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου έως το 2050. Άλλη μια σημαντική δέσμευση, που συνδέεται με το όραμα της εταιρείας για ένα μέλλον χωρίς απορρίμματα, αφορά τη μετάβαση μέχρι το 2025 σε πλήρως ανακυκλώσιμες ή επαναχρησιμοποιούμενες συσκευασίες. Ταυτόχρονα, η εταιρεία αναπτύσσει και υποστηρίζει προγράμματα αντιμετώπισης της θαλάσσιας πλαστικής ρύπανσης.

Sponsored by Nestlé