Κορωνοϊός : Οι μετρήσεις του ΑΠΘ στα λύματα για την εξάπλωση του ιού

Ο κ. Νίκος Παπαϊωάννου, Πρύτανης του ΑΠΘ, ευρισκόμενος σε κατ’ οίκον περιορισμό, μίλησε στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο για την ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα.

Αυξημένοι είναι τα τελευταία 24ωρα οι θάνατοι στη Θεσσαλονίκη μετά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και ως εκ τούτου και των ασθενών που χρειάζονται νοσηλεία.

Ο κ. Παπαϊωάννου, αναφερόμενος στις έρευνες που πραγματοποιεί το ΑΠΘ σχετικά με τη συγκέντρωση του γονιδιώματος του κορωνοϊού στα λύματα της Θεσσαλονίκης έκανε λόγο για αυξητική τάση.

Αναφέρθηκε στα στοιχεία που βλέπαμε κάθε 15 ημέρες τον Οκτώβριο και συγκεκριμένα στις μετρήσεις που έγιναν στις 12, στις 21 και στις 27 Οκτωβρίου είναι συμβατά με την επιδημιολογική εικόνα της πόλης.

Ανοδική τάση

«Έχουμε έκτοτε δύο μετρήσεις, θέλω να πιστεύω ότι τα αποτελέσματα της Παρασκευής ή της επόμενης βδομάδας θα δείξουν τον τόνο. Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι έχουμε ανοδική τάση, όχι όμως το 500% από τις 12 στις 21 κι άλλο 500% που είχαμε στις συγκεντρώσεις», ανέφερε ο Πρύτανης.

Σημείωσε δε ότι τα αποτελέσματα της προσεχούς εβδομάδας είναι αυτά που θα δείξουν το αποτέλεσμα του lockdown στην συμπρωτεύουσα και υπογράμμισε την αναγκαιότητα τήρησης των μέτρων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
ΒημαTV
Σίβυλλα
Helios Kiosk