Μέχρι το 80΄στο «Ιτιχάντ» ο Ολυμπιακός έψαχνε το όνειρο απέναντι στην πανίσχυρη και πάμπλουτη Μάντσεστερ Σίτι. Το 1-0 του πρώτου ημιχρόνου θα μπορούσε κάλλιστα να έχει γίνει 1-1 στην επανάληψη όμως το… καντράν στο τελευταίο σφύριγμα έγραψε 3-0.

Ο Ολυμπιακός έχοντας βγάλει ένα πρώτο κακό ημίχρονο με την Σίτι να σκοράρει νωρίς, μόλις στο 11΄ με τον Φεράν Τόρες, και μπαίνοντας πολύ καλύτερα στην επανάληψη με τις αλλαγές των Μπρούμα και Πέπε να δίνουν ώθηση στην ομάδα.

Μέχρι το 80΄ ο Ολυμπιακός κοίταξε στα μάτια την ομάδα του Γκουαρντιόλα, την ομάδα του δισεκατομμυρίου!

Δεν μπόρεσε όμως να βρει το γκολ της ισοφάρισης, κάτι που βρήκε εντυπωσιακά ο Ζεσούς στην επιστροφή του στα γήπεδα «καθαρίζοντας» στο 81΄το παιχνίδι. Το γκολ του Κανσέλο στο 90΄έκανε πιο σκληρό το αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό που μπορεί να μην λέει την αλήθεια βάσει της εικόνας που είχαν οι νταμπλούχοι Ελλάδας στην επανάληψη όμως αυτά έχει αυτό το επίπεδο.

Απέναντι σε ομάδες τοπ-κλας όπως η Μάντσεστερ Σίτι αυτά συμβαίνουν. Το 3-0 ήρθε βαρύ για τον Ολυμπιακό που μας έδειξε στο «Ιτιχάντ» δύο διαφορετικά πρόσωπα και στο τέλος, έζησε το ίδιο έργο.

Όπως στην Πορτογαλία με την Πόρτο έτσι και στην Αγγλία με την Μάντσεστερ Σίτι βρέθηκε να χάνει νωρίς, ήταν καλύτερος στο δεύτερο ημίχρονο, έψαξε την ισοφάριση όμως στο φινάλε δέχθηκε γκολ που τελείωσαν τα ματς.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Γουόκερ (82΄Κανσέλο), Στόουνς, Άκε, Ζιτσένκο, Γκιντογκάν, Ντε Μπρόινε (86΄Νμέκα), Τόρρες, Φοντέν (68΄Ρόντρι), Μαχρέζ (68΄Ζεσούς), Στέρλινγκ (82΄Μπερνάντο Σίλβα).

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Σισέ, Χολέμπας, Μπουχαλάκης (46΄Πέπε), Καμαρά (73΄Μασούρας(, Εμβιλά, Βαλμπουενά (85΄ Σουντανί), Ραντζέλοβιτς (46΄Μπρούμα), Ελ Αραμπί (76΄Χασάν).