Μόνο στη Ζάκυνθο, την Κεφαλονιά και στην πολύπαθη Καστοριά δεν σημειώθηκαν κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο!

Περιοχές όπως η Λακωνία, η Φωκίδα, η Αρκαδία αλλά και το Λασίθι, που είχαν μέχρι σήμερα σποραδικά κρούσματα και θεωρούντο «επιδημιολογικά» ασφαλείς, είχαν κι αυτές την Τρίτη από 4-10 κρούσματα.

Η «κόκκινη» ζώνη

Συνολικά 50 περιοχές της χώρας είχαν σήμερα νέες διαγνώσεις κορωνοϊού. Πλέον κι άλλες περιοχές της νοτίου Ελλάδας, όπως η Αρκαδία, η Μεσσηνία και άλλες, βρίσκονται στην επικίνδυνη «ζώνη» με περισσότερα από 50 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, ενώ εντυπωσιάζει η μεταβολή αυτού του χάρτη με τα δεδομένα προ δύο περίπου εβδομάδων.

Κι αυτό είναι δείγμα της τεράστιας ανεξέλεγκτης διασποράς του Covid-19 σε όλη την Ελλάδα που μπορεί να οδηγήσει σε μία γενική «καραντίνα», ύστερα κι από την αυξηση του αριθμού των διασωληνωμένων με ρυθμό 15% κάθε ημέρα αλλά και την αυξηση του αριθμού των νεκρών , που εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να προσεγγίσει τους 30 καθημερινά.

Στη Θεσσαλονίκη όπου την Τετάρτη καταγράφηκαν 823 νέα κρούσματα έφτασε πλέον τους 4.490 φορείς το τελευταίο δεκαήμερο με μια ανησυχητική αντιστοιχία των 404 κρουσμάτων σε 100.000 κατοίκους.

Στην Αττική με τα 588 νέα κρούσματα του τελευταίου 24ωρου, το τελευταίο δεκαήμερο εντοπίζονται 3.987 νέα κρούσματα με αντιστοιχία 106 σε 100.000 κατοίκους.

Στη Ροδόπη, που κατέχει το συγκεκριμένο δραματικό πανελλαδικό «ρεκόρ», καταγράφονται 580 φορείς κορωνοϊού στο ίδιο πληθυσμιακό δείγμα.