Σκάφος στο οποίο επέβαιναν 25 μετανάστες, ανάμεσα στους οποίους και εννέα παιδιά, εντόπισαν λιμενικοί στη θαλάσσια περιοχή δυτικά Παλαιοκαστρίτσας Κέρκυρας.

Είχε προηγηθεί ενημέρωση τις πρώτες πρωινές ώρες στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την ύπαρξη σκάφους σε δυσχερή θέση.

Άμεσα απέπλευσαν προς το συγκεκριμένο σημείο τρία περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τα οποία εντόπισαν το ταχύπλοο πολυεστερικό σκάφος αγνώστων λοιπών στοιχείων. Οι 25 επιβαίνοντες παρελήφθησαν από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν στο νέο λιμένα Κέρκυρας, ενώ το ταχύπλοο οδηγήθηκε στην Παλαιοκαστρίτσα όπου και κατασχέθηκε.

Οι ενήλικες αλλοδαποί συνελήφθησαν για παράβαση των διατάξεων του νόμου «Περί αλλοδαπών» ενώ οι εννιά ανήλικοι τέθηκαν σε προστατευτική φύλαξη.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα από την προανάκριση προκύπτει ότι οι μετανάστες έφτασαν στην Κέρκυρα μέσω υπεραστικού λεωφορείου και μεταφέρθηκαν σε άγνωστη προς αυτούς παραλία της Κέρκυρας μέσω οχήματος με οδηγό άνδρα και συνοδηγό γυναίκα αγνώστων στοιχείων. Επιβιβάστηκαν στο σκάφος που βρισκόταν ήδη στο σημείο, με χειριστή άγνωστο άνδρα ο οποίος, αφού τους παρείχε οδηγίες αναφορικά με το χειρισμό του, αποχώρησε με άλλο σκάφος.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, ενώ η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, διερευνά την ταυτοποίηση των ατόμων που εμπλέκονται στο οργανωμένο κύκλωμα παράνομης διακίνησης μεταναστών.