Ενεργή ήταν μέχρι το τέλος η συμμετοχή του πρώην προέδρου των ΗΠΑ στην προεκλογική εκστρατεία του πρώην αντιπροέδρου του Τζο Μπάιντεν. Στο πλαίσιο αυτό, χθες Δευτέρα, μίλησε στο τηλέφωνο με ψηφοφόρους την ώρα που περίμεναν στην ουρά για να ψηφίσουν.

Οι ψηφοφόροι είχαν ειδοποιηθεί ότι τους καλέσουν στο τηλέφωνο και ότι θα μιλούσαν με κάποιον από την εκστρατεία του Τζο Μπάιντεν, για μοιραστούν την εμπειρία τους από τις εκλογές και την ψηφοφορία. Όταν συνειδητοποιούσαν ότι πρόκειται για τον πρώην πρόεδρο, η έκπληξή τους ήταν μεγάλη.

«Ήταν τρελό! Δεν περίμενα ότι θα μιλούσα με τον Ομπάμα», είπε ψηφοφόρος στο Ουισκόνσιν.

«Εμείς ψηφίσαμε γιατί θέλουμε μια καλύτερη ζωή», είπε ένας άλλος στην Αριζόνα. «Και αυτό ήταν υπέροχο».

«Με έκανε καλύτερο πρόεδρο»

Μέσω Twitter, ο τέως Αμερικανός πρόεδρος των ΗΠΑ κάλεσε τους Αμερικανούς να ψηφίσουν τον Τζο Μπάιντεν προκειμένου εκείνος και η Καμάλα Χάρις να «χτίσουν» καλύτερα τη χώρα.

Οπως έγραψε στο μήνυμά του ο Ομπάμα, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών βρισκόταν πάντα δίπλα του όταν έπαιρνε σημαντικές αποφάσεις, ενώ τόνισε πως τον έκανε καλύτερο πρόεδρο.

Ο Μπαράκ Ομπάμα έχει περάσει τις τελευταίες ημέρες περιοδεύοντας τις κρίσιμες για την εκλογή προέδρου πολιτείες, όπως η Φλόριντα, το Μίσιγκαν και η Πενσιλβάνια. Σε κάθε ευκαιρία στις ομιλίες του τόνισε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ακατάλληλος για να κυβερνήσει τη χώρα και πως συνιστά κίνδυνο για τη χώρα.

Αναφερόμενος δε στην πρόθεση του προέδρου Τραμπ να απολύσει τον κορυφαίο επιδημιολόγο της χώρας, τόνισε:

«Είναι ένας από τους λίγους ανθρώπους αυτής της κυβέρνησης που λαμβάνει σοβαρά υπ’ όψιν του την κρίση αυτή και τι είπε ο πρόεδρος; Ότι μόλις εκλεγεί θα τον απολύσει».