Εχουμε και λέμε, λοιπόν. Ανδρες των ΜΑΤ κάνουν ντου μέσα σε καφετέρια κυνηγώντας… αντιεξουσιαστές. Κάνουν έφοδο και ξυλοκοπούν όποιον βρουν, μέσα σε κλειστό χώρο, σε ελάχιστα τετραγωνικά μέτρα.

Αμεσα γίνεται καταγγελία ότι ένα μικρό παιδάκι χτυπήθηκε από τις δυνάμεις της Αστυνομίας. Υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες που επιβεβαιώνουν ότι υπήρξε ένα σοβαρό περιστατικό και ότι πράγματι υπήρξε σοβαρό ζήτημα με ένα μικρό παιδάκι.

Το βίντεο που ακολουθεί δείχνει τη στιγμή της εφόδου της Αστυνομίας και ανεξάρτητα αν χτυπήθηκε ή όχι ένα παιδί, η μητέρα του, η γιαγιά του και οι ανυποψίαστοι θαμώνες μέσα στην καφετέρια, πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

Που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολύ σοβαρότερες καταστάσεις.

Πώς «απολογήθηκε» η Αστυνομία; Πώς απάντησε στις καταγγελίες; Μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας, πολλές ώρες μετά το επεισόδιο στο Γαλάτσι δεν υπήρξε καμιά ουσιαστική απάντηση. Καμιά επίσημη απάντηση παρά μόνο διαρροές που αν ευσταθούν κάνουν ακόμη χειρότερη την κατάσταση για τη στάση των ΜΑΤ.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις διαρροές αυτές στο ethnos.gr, ξέσπασαν επεισόδια στο Γαλάτσι με αντιεξουσιαστές, οι αστυνομικοί τους περικύκλωσαν και οι φασαρίες επεκτάθηκαν μπροστά στην καφετέρια. Εκεί βρισκόταν η γιαγιά με τα δύο εγγόνια της, και όπως λέει η διαρροή, η γυναίκα «ανέφερε στους αστυνομικούς ότι το ένα από τα δύο εγγόνια της διαμαρτυρήθηκε ότι του πονάει ο λαιμός, γεγονός που αποδίδεται στα χημικά. Η γυναίκα επικοινώνησε με παιδίατρο, ο οποίος της υπέδειξε τι πρέπει να κάνει». Κι αυτό έγινε 1,5 ώρα μετά το συμβάν, λέει η διαρροή της Αστυνομίας.

Με απλά λόγια, αμφισβητούν ότι χτυπήθηκε κάποιο παιδί, παρ΄ ότι καταγγέλλεται βιαιοπραγία και πολύ ξύλο με γκλομπ επί δικαίων και αδίκων.

Και μάλιστα λένε ότι αν συνέβη κάτι αυτό ήταν ότι… ερεθίστηκε ο λαιμός των παιδιών από τα χημικά.

Εδώ ισχύει το γνωστό «ένοχος ή βλάξ» ή μπορεί για πρώτη φορά να είναι και ένοχος και βλάξ. Διότι αν δεν χτυπήθηκε το 5χρονο ή απλοί πολίτες που έπιναν τον καφέ τους, τότε πνίγηκαν στα χημικά.

Και το ερώτημα είναι απλό: Ποιος είναι αυτός που έδωσε εντολή να δράσουν τα ΜΑΤ σε έναν πεζόδρομο με καφετέριες στις οποίες πηγαίνουν μικρά παιδιά, γυναίκες, ηλικιωμένοι που θα μπορούσαν να μείνουν στον τόπο;

Οποιος έδωσε τέτοια εντολή οφείλει να παραιτηθεί. Ούτε ΕΔΕ που κρατάνε μήνες και δεν έχουν αποτέλεσμα, ούτε «θα δούμε, δεν ξέρουμε» και όλα αυτά που ακούμε ως δικαιολογίες.

Καμιά δικαιολογία δεν υπάρχει. Αν υπάρχουν επεισόδια με αντιεξουσιαστές οφείλουν τα ΜΑΤ να αποχωρήσουν από μια περιοχή γεμάτη καφετέριες, γεμάτη απλούς πολίτες που δεν φταίνε σε τίποτε.

Η βία δεν είναι επιτρεπτή από κανέναν και σε κανέναν. Ειδικά σε 5χρονα και σε γιαγιάδες. Και βία είναι και το γκλομπ στο κεφάλι τους και το χημικό που έπεσε και μπορούσε να τους σκοτώσει.

Οχι άλλη ανοχή σε τέτοια περιστατικά.