Με χτύπημα πέναλτι του Ομπαμεγιάνγκ, η Άρσεναλ «άλωσε» το «Όλντ Τράφορντ» και επιβλήθηκε της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 1-0. Στο -4 από την κορυφή οι «κανονιέρηδες», στην 15η θέση οι «κόκκινοι διάβολοι». Έσπασε παράδοση 14 χρόνων η ομάδα του Αρτέτα.

Το ματς

Καλύτερα μπήκε από την αρχή της αναμέτρησης η Άρσεναλ, με τους «κανονιέρηδες» να κυριαρχούν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου. Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα βγήκε να πιέσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τους Ελνένι και Πάρτεϊ να «καταπίνουν» το κέντρο των γηπεδούχων.

Η πρώτη καλή φάση ήρθε νωρίς για τους φιλοξενούμενους, με το σουτ του Ομπαμεγιάνγκ να περνάει λίγο άουτ, ενώ μόλις δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Λακαζέτ να χάσει μια ευκαιρία σε πολύ πλεονεκτική θέση.

Στο 28ο λεπτό ήταν η σειρά του Γουίλιαν να απειλήσει για την Άρσεναλ, με τον Βραζιλιάνο να χτυπάει το οριζόντιο δοκάρι του Ντε Χέα. Η Γιουνάιτεντ φαινόταν αρκετά κουρασμένη, προσέχοντας κυρίως τα μετόπισθεν της…

Όπως και στο πρώτο, έτσι και στο δεύτερο ημίχρονο, η Άρσεναλ ήταν αυτή που είχε τον πρώτο λόγο στο «τερέν». Ο Ομπαμεγιάνγκ μάλιστα ήταν αυτός που βρέθηκε ξανά κοντά στο γκολ, ωστόσο το σουτ του απέκρουσε ο Ντε Χέα.

Στο 69ο λεπτό ο Γκαμπονέζος κατάφερε να πάρει το αίμα του πίσω… Μετά από ένα αχρείαστο πέναλτι του Πογκμπά, πάνω στον Μπεγερίν, ο 31χρονος άνοιξε το σκορ από τα έντεκα βήματα και έγραψε το 1-0 για τους Λονδρέζους, σκοράροντας μάλιστα μετά από έξι αναμετρήσεις.

Ο Σόλσκιερ προχώρησε σε αλλαγές, βάζοντας στον αγωνιστικό χώρο τους Φαν Ντε Μπέεκ και Καβάνι. Ο Ολλανδός μέσος ήταν αυτός που έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση, με το σουτ του να χτυπάει στο δοκάρι του Λένο.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν και να φτιάξουν κάποια ευκαιρία, ωστόσο η Άρσεναλ κατάφερε να «κλειδώσει» την άμυνα της και να πάρει ένα υπερπολύτιμο «τρίποντο» στο «Ολντ Τράφορντ», μειώνοντας τη διαφορά από την κορυφή στους τέσσερις βαθμούς. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη των «κανονιέρηδων» στο «θέατρο των ονείρων» έπειτα από 14 χρόνια.

Στην 15η θέση με επτά βαθμούς η ομάδα του Σόλσκιερ.