Το ημερολόγιο έδειχνε 14 Μαρτίου του 2020, όταν ο Λούκας Βιγιαφάνιες έπαιξε για τελευταία φορά. Ο «Βίγια» είχε αγωνιστεί για 90 λεπτά στη νίκη της Μορέλια Μονάρκας επί της Κερετάρο, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του μεξικάνικου πρωταθλήματος Κλαουσούρα.

Ήταν η τελευταία αγωνιστική πριν η Κυβέρνηση του Μεξικό διακόψει κάθε αγωνιστική δραστηριότητα εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Έκτοτε, μεσολάβησαν πολλά… Η Μονάρκας μετακόμισε σε άλλη πόλη, μετονομάστηκε, άλλαξε χρώματα και έμβλημα. Ο Βιγιαφάνιες δεν ήθελε να εγκατασταθεί στη Σιναλόα, την περιοχή του πλανήτη με τη μεγαλύτερη εγκληματικότητα και μετά από πολύμηνη διαπραγμάτευση, έλυσε το συμβόλαιο του.

Κατόπιν, ήρθε στην Αθήνα και υπέγραψε στον Παναθηναϊκό. Αλλά μέχρι πρότινος, δεν έπαιζε λόγω των ενοχλήσεων στους προσαγωγούς…

Από τις 14/3 έχουν περάσει 7,5 μήνες, αλλά ο Βιγιαφάνιες δεν έχει ξαναπατήσει στο χορτάρι… Σήμερα, αυτό αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν. Ο Βίγιαφάνιες είναι στην αποστολή του Παναθηναϊκού και το πιθανότερο είναι ότι ο Λάζλο Μπόλονι θα τον χρησιμοποιήσει, έστω για λίγο.

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός δεν είναι έτοιμος να παίξει για 90 λεπτά, αλλά ιατρικά έχει το «ΟΚ» για να αγωνιστεί.