Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αχμέντ Χασάν ο Ολυμπιακός επικράτησε στο Καραϊσκάκη του Απόλλωνα Σμύρνης με 2-0, για την 7η αγωνιστική της Super League. Ο Αιγύπτιος στράικερ σκόραρε δύο φορές στο δεύτερο ημίχρονο (65’, 72’) και έδωσε το τρίποντο στην ομάδα του.

Ο Μαρτίνς θέλοντας να ξεκουράσει παίκτες, μετά το δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι που έδωσαν οι Ερυθρόλευκοι με την Πόρτο για το Champions League, αλλά και ενόψει του αγώνα που ακολουθεί με την Σίτι στο Μάντσεστερ, έκανε πολλές αλλαγές στην 11άδα.

Ο Ιβηρας τεχνικός προχώρησε σε 8 αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι και έδωσε χρόνο συμμετοχής σε Βινάγκρε, Ντρέγκερ, Πέπε και Μπρούμα, αλλά και στον Αβραάμ Παπαδόπουλο και είχε την ευκαιρία να «τσεκάρει» την αγωνιστική κατάσταση των παικτών που αποκτήθηκαν το τελευταίο διάστημα της μεταγραφικής περιόδου.

Οι Ερυθρόλευκοι παρά τις πολλές αλλαγές ήταν καταιγιστικοί και δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο ημίχρονο και το σκορ θα μπορούσε να ήταν πολύ μεγαλύτερο.

Με αυτό το τρίποντο ο Ολυμπιακός έφτασε τους 13 βαθμούς σε πέντε ματς (σ.σ έχουν αναβληθεί τα παιχνίδια με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ) και ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ από την άλλη ο Απόλλωνας έμεινε στους 3 πόντους. Οι Πειραιώτες πλέον στρέφουν το βλέμμα τους στο μεσοβδόμαδο παιχνίδι με την Σίτι στο Μάντσεστερ για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με 4-2-3-1, έχοντας τον Σα μπροστά από την εστία και τους Βινάγκρε, Σισέ, Παπαδόπουλο και Ντρέγκερ στην τετράδα της άμυνας. Οι Μπουχαλάκης και Πεπε ήταν στα χαφ, με τους Λοβέρα και Μπρούμα στα δύο άκρα και τον Φορτούνη πίσω από τον Χασάν. Από την άλλη, ο Γιώργος Παράσχος ξεκίνησε τον Απόλλωνα Σμύρνης με την εξής 11άδα: Βέρχουλστ, Μπαξεβανίδη, Ντομίνγκες, Λισγάρα, Μπρούτσιτς, Βιτλή, Κολ, Σλίβκα, Φατιόν, Μουνιέ και Ιωαννίδη.

Ο Ολυμπιακός πήρε τα ηνία από την αρχή του παιχνιδιού και προσπάθησε να βρει τα κενά στην άμυνα του Απόλλωνα Σμύρνης. Οι φιλοξενούμενοι όμως με διπλή ζώνη άμυνας είχαν κλείσει καλά τους χώρους προς την εστία του Βέρχουλστ. Η πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα έγινε στο 9ο λεπτό. Ο Φορτούνης εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Πειραιώτες από δεξιά, ο Σισέ πήρε την κεφαλιά, αλλά ο πορτιέρε του Απόλλωνα απέκρουσε και κράτησε το μηδέν.

Στο 11’ ήταν σειρά των φιλοξενούμενων να απειλήσουν. Ο Βίτλης έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Ιωαννίδης πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σα και έφυγε άουτ. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά η διπλή ζώνη άμυνας της Ελαφράς Ταξιαρχίας δυσκόλευε πολύ τους παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς.

Ευκαιρίες για τον Ολυμπιακό, αναγκαστική αλλαγή ο Μπουχαλάκης

Μετά το 30άλεπτο ο Ολυμπιακός άρχισε να βρίσκει σιγά σιγά τα ρήγματα στην άμυνα του Απόλλωνα και έχασε σωρεία ευκαιριών για να ανοίξει το σκορ. Στο 31’ ο Λοβέρα ελίχθηκε έξω από την περιοχή του Απόλλωνα και σούταρε δυνατά, αλλά ο Βέρχουλστ μπλόκαρε.

Τρία λεπτά αργότερα οι Πειραιώτες άγγιξαν το 1-0, αλλά ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων είπε «όχι» στον Χασάν. Ο Φορτούνης εκτέλεσε το φάουλ, ο Αιγύπτιος πήρε την κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στη γωνία της εστίας του Βέρχουλστ, αλλά ο πορτιέρο του Απόλλωνα έπεσε και απέκρουσε. Στο 34’ οι πρωταθλητές Ελλάδας απείλησαν ξανά, αυτή τη φορά με τον Μπρούμα. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός βρέθηκε σε θέση βολής, έκανε απευθείας το σουτ, αλλά ο κίπερ του Απόλλωνα είπε και πάλι «όχι», διώχνοντας σε κόρνερ.

Στο 40’ ο Πέδρο Μαρτίνς αναγκάστηκε να κάνει την πρώτη του αλλαγή στο παιχνίδι, αφού ο Μπουχαλάκης ένιωσε ενοχλήσεις στη μέση και δεν μπορούσε να συνεχίσει. Ο Ιβηρας έβαλε στο παιχνίδι τον Εμβιλά, με τον Γάλλο «μαέστρο» να αντικαθιστά τον διεθνή μέσο. Στο 45’ οι Πειραιώτες έχασαν μια ακόμα ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ. Ο Φορτούνης και πάλι εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Ερυθρόλευκοι, ο Χασάν έκανε την κεφαλιά, αλλά ο Βέρχουλστ ήταν στη σωστή θέση και απέκρουσε. Στο 45+2’ ο διεθνής άσος εκτέλεσε μία ακόμα στημένη μπάλα, ο Σισέ πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Ετσι, το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον φωτεινό πίνακα στο Καραϊσκάκη να δείχνει 0-0.

Αλλαγές, δοκάρι και… διπλός Χασάν

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε σε δύο αλλαγές, με τον Πορτογάλο προπονητή να βάζει στο παιχνίδι τους Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί αντί των Φορτούνη και Μπρούμα. Στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός, όπως και στο πρώτο ημίχρονο, προσπαθούσε να βρει τα κενά στην άμυνα του Απόλλωνα.

Μετά το 15άλεπτο, οι Ερυθρόλευκοι ανέβασαν ακόμα περισσότερο την πίεσή τους και έφτασαν μια… ανάσα από το 1-0. Στο 61’ ο Βαλμπουενά σέντραρε από δεξιά, ο Χασάν έκανε την καρφωτή κεφαλιά, αλλά ο Βέρχουλστ έπεσε στη γωνία του και απέκρουσε.

Σπουδαία ευκαιρία από τον Αιγύπτιο, ακόμα πιο σπουδαία επέμβαση από τον κίπερ του Απόλλωνα. Στο 62′ ο Μαρτίνς έκανε μια ακόμα αλλαγή, βάζοντας τον Μασούρα αντί του Λοβέρα.

Μια, δυο τρεις. Ηταν θέμα χρόνου ο Ολυμπιακός να ανοίξει το σκορ και στο 65’ τα κατάφερε. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το κόρνερ, η μπάλα έμεινε στην καρδιά της άμυνας του Απόλλωνα, στρώθηκε στον Χασάν και αυτός με σουτ την έστειλε στα δίχτυα του Βέρχουλστ.

Ο Αιγύπτιος επιθετικός αιφνιδίασε τον πορτιέρο των φιλοξενούμενων και έλυσε τον Γόρδιο Δεσμό της άμυνας της Ελαφράς Ταξιαρχίας. Το γκολ ελέγχθηκε στο VAR και μάλιστα είδε τη φάση και ο ίδιος ο Παπαπέτρου στο μόνιτορ, αφού οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ στην αρχή της φάσης. Το γκολ μέτρησε και ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0.

Στο 72’ ο Χασάν «χτύπησε» για δεύτερη φορά στο παιχνίδι και διπλασίασε τα τέρματα των Πειραιωτών. Ο Βαλμπουενά άνοιξε στον Μασούρα, αυτός έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Αιγύπτιος στράικερ με προβολή νίκησε τον Βέρχουλστ, κάνοντας το 2-0. Ο Αφρικανός «σφράγισε» ουσιαστικά τη νίκη των Ερυθρόλευκων και έβαλε ταφόπλακα στα όνειρα των φιλοξενούμενων για ένα θετικό αποτέλεσμα στο Γ. Καραϊσκάκης.

Στο 83’ ο Ελ Αραμπί έφτασε κοντά στο 3-0, αλλά ο Βέρχουλστ απέκρουσε. Ο Βαλμπουενά σέντραρε από δεξιά, ο Μασούρας πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, έδωσε στον Μαροκινό επιθετικό και αυτός από κοντά προσπάθησε να σκοράρει με κεφαλιά. Ο κίπερ του Απόλλωνα όμως απέκρουσε ενστικτωδώς σε κόρνερ.

Ένα λεπτό αργότερα ο διεθνής στράικερ είχε και δεύτερο δοκάρι. Ο Βαλμπουενά αυτή τη φορά βρέθηκε στην αριστερή πλευρά, έκανε τη σέντρα, ο Ελ Αραμπί προσπάθησε να σκοράρει, αλλά η μπάλα σταμάτησε στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού και έφυγε άουτ. Το νερό είχε μπει στο αυλάκι, με το τελευταίο σφύριγμα του Παπαπέτρου να βρίσκει τον Ολυμπιακό νικητή με 2-0.

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς): Σα, Ντρέγκερ (82′ Μπρούνο), Βινάγκρε, Σισέ, Παπαδόπουλος, Πέπε, Μπουχαλάκης (41′ λ.τρ. Εμβιλά), Φορτούνης (46′ Ελ Αραμπί), Μπρούμα (46′ Βαλμπουενά), Λοβέρα (62′ Μασούρας), Χασάν.

Απόλλων Σμύρνης (Γ. Παράσχος): Βέρχουλστ, Μπαξεβανίδης, Μπρούτσιτς, Λισγάρας, Γκουστάβο, Βιτλής (80′ Λαγός), Κολ (65′ Μπεντινέλι), Φατιόν (86′ Κραγιόπουλος), Σλίβκα, Μουνιέ (64′ Μουνιέ), Ιωαννίδης (80′ Φερνάντεζ).