Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ένδειξη ότι κάποιος δεν σκέφτεται σαν αγωνιστής αλλά σαν απλό κωλόπαιδο, από το να προχωράει σε μια πράξη που όχι απλώς θα την εκμεταλλευτεί ο αντίπαλος, αλλά θα κάνει κυριολεκτικά πάρτι με την αφορμή της.

Σε μια εποχή που η κυβέρνηση έχει πρόβλημα με τη νεολαία, που την αντιμετωπίζει ως «επικίνδυνη κατηγορία», που φέρνει όλο και πιο αυταρχικά μέτρα, πάνε κάποιοι και συμπεριφέρονται σε έναν πρύτανη με τέτοια βαναυσότητα και τέτοιο εξευτελισμό που θα μπορεί να το επικαλείται η κυβέρνηση για να βάλει τα ΜΑΤ μονίμως μέσα στα Πανεπιστήμια.

Ακόμη χειρότερα σε μια εποχή που άλλοι νέοι αντιμετωπίζουν πραγματικά τον αυταρχισμό, που είδαμε πιτσιρικάδες να κρατούνται στη Ασφάλεια και να πηγαίνουν μετά στον Εισαγγελέα, δεν υπάρχει μεγαλύτερη βλακεία από το να πας να κάνεις κάτι που μετά θα είναι επιχείρημα για ακόμη μεγαλύτερο αυταρχισμό.

Και για να το κάνω ακόμη πιο σαφές: με τη λούμπεν δεξιά να έχει βγει στα κάγκελα και να θέλει να ξαναγυρίσει στο 1949 (και ορισμένοι στο 1967) για να εκδικηθεί την αριστερά και τα κινήματα και με τους νεοφιλελεύθερους να θεωρούν ότι η απεργία και η διαδήλωση είναι ιστορικοί αναχρονισμοί, εάν έχεις ένα δράμι μυαλό, δεν κάνεις πράγματα που απλώς προσφέρουν το πρόσχημα.

Και σίγουρα δεν μπορείς να το κάνεις αυτό επικαλούμενος τις καταλήψεις.

Πιο σωστά: δεν έχεις το δικαίωμα να ταυτίζεις τις καταλήψεις με τη βαναυσότητα.

Γιατί εάν υπάρχει αλληλεγγύη στις καταλήψεις ήταν γιατί δεν είχαν καμία σχέση με την καφρίλα και την βαναυσότητα.

Γιατί προσέφεραν φιλοξενία σε πρόσφυγες, γιατί ήταν χώροι εκδηλώσεων, γιατί λειτουργούσαν ως χώροι πολιτισμού.

Ποια σχέση έχουν όλα αυτά με την προσπάθεια εξευτελισμού ενός ανθρώπου;

Η αριστερά, η αναρχία, ο αγώνας δεν έχουν καμία σχέση με τον κωλοπαιδισμό και το να εξευτελίζεις ανθρώπους.

Γιατί όποιος το κάνει αυτό δεν το κάνει για να «στείλει μήνυμα» το κάνει για να δείξει ότι μπορεί να έχει εξουσία πάνω σε έναν άνθρωπο.

Να δείξει ότι μπορεί να τον ταπεινώνει.

Να δείξει ότι μπορεί να τον βάλει να κάνει αυτά που θα τον διατάξει.

Μόνο που όλοι ξέρουμε πολύ καλά σε ποια ιδεολογία παραπέμπει κάτι τέτοιο…