Οσα χρόνια κι αν περάσουν, ο Βασίλης Σπανούλης θα είναι πάντα ο… Βασίλης Σπανούλης. Ο κορυφαίος παίκτης στην ιστορία της Ευρωλίγκας. Ο παίκτης-μύθος, που άλλαξε επίπεδο τον Ολυμπιακό και ισοπέδωσε κάθε πιθανό και απίθανο ρεκόρ στο πέρας του.

Ο Σπανούλης, λοιπόν, αν και βαδίζει προς τα 39 του χρόνια, πάντα έχει κάτι καινούργιο να δείξει. Πάντα κάτι θα κάνει για να εκπλήξει ακόμη κι εκείνους που τα έχουν δει όλα από τον ίδιο. Ακόμη κι αν αυτό πρόκειται για το κορυφαίο τρίποντο ίσως στην ιστορία της Ευρωλίγκας. Ακόμη κι αν δεν μέτρησε!

Το τέλος της 3ης περιόδου πλησιάζει. Ο Kill-Bill παίρνει την μπάλα κάτω από τη ρακέτα του «μισού» του Ολυμπιακού. Φτάνει σχεδόν στο τρίποντο. Ο χρόνος τελειώνει. Κάνει το κλασικό του βήμα δεξιά, σηκώνεται, σουτάρει από την… απέναντι βολή και το «καρφώνει» στο καλάθι της Εφές! Ενα highlight από εκείνα που  μένουν στην ιστορία. Ακόμη κι αν δεν μέτρησε, για μερικά εκατοστά του δευτερολέπτου.

Ενα απίθανο τρίποντο, που δεν μέτρησε, αλλά ανέδειξε με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι ο Σπανούλης είναι το απόλυτο φαινόμενο. Ενας παίκτης που ακόμη και στα αθλητικά «γεράματα», βρίσκει τρόπο να κάνει το απίθανο. Και να σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό.

Δείτε το βίντεο από το απίθανο τρίποντο του Σπανούλη και θα καταλάβετε προς τι ο παραπάνω πρόλογος.

Τι σημαίνει Βασίλης Σπανούλης για την Ευρωλίγκα; Τα εξής: Πρώτος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης, πρώτος στις ασίστ, πρώτος σε εύστοχα σουτ στην ιστορία της διοργάνωσης, ο μοναδικός στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης με 4.000+ πόντους, 1.500+ ασίστ και 500+ ριμπάουντ! Και συνεχίζει…