Ισχυρός  σεισμός 6,6  Ρίχτερ με επίκεντρο τη Σάμο σημειώθηκε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Ο σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια και έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, ανάμεσά τους και στην Αττική.

Το επίκεντρο εντοπίζεται βόρεια της Σάμου σε θαλάσσιο χώρο και το εστιακό βάθος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι περίπου 10 χιλιόμετρα, πρόκειται δηλαδή για επιφανειακό σεισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχουν υπάρχει ακόμη κάποια αναφορά στο νησί της Σάμου για ζημιές ή καταρρεύσεις σπιτιών με τυχόν εγκλωβισμένους.

Προειδοποίηση για μικρό τσουνάμι

Ήταν ένας επιφανειακός σεισμός και έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Ελλάδα δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, προσθέτοντας πως υπήρξε και προειδοποίηση για ένα μικρό τσουνάμι.

Είπε πως δεν πρέπει να υπάρχει πανικός, σημειώνοντας παράλληλα πως «ο σεισμός ως γεγονός πάντα μας ανησυχεί».

Μεγάλη ζημιά σε κτίρια στο Καρλόβασι – Κατέρρευσε τμήμα εκκλησίας

Οι κάτοικοι στη Σάμο είναι σοκαρισμένοι, ενώ αρκετοί βγήκαν έντρομοι στους δρόμους.

Μεγάλη ζημιά έχει προκληθεί στο Παναγία της Θεοτόκου στο Καρλόβασι, καθώς μεγάλο μέρος του ναού έχει υποχωρήσει.

 

Ρωγμές έχουν δημιουργηθεί και σε κτίρια στο Βαθύ Σάμου, χωρίς να υπάρχουν ακόμη αναφορές για κτίρια που έχουν καταρρεύσει. 

Σοκαριστικά βίντεο από την στιγμή που ο σεισμός χτυπά την Σάμο

Το μέγεθος του σεισμού που χτύπησε τη Σάμο και ταρακούνησε το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας αποδεικνύεται από τα παρακάτω βίντεο.

Όπως φαίνεται ένα μεγάλο σύννεφο σκόνης καλύπτει μέρος του νησιού την ώρα του σεισμού. Άνθρωποι έχουν βγει στους δρόμους πανικοβλημένοι, καθώς ο σεισμός είχε πρωτοφανής μεγάλη διάρκεια.  

Περιφερειάρχης νοτίου Αιγαίου: Δεν υπάρχει αναφορά για ζημιά η κίνδυνο ανθρώπινης ζωής

«Ακόμη δεν έχουμε καμία αναφορά για ζημιά ή κίνδυνο ανθρώπινης ζωής σε κάποιο νησί», ανέφερε ο περιφερειάρχης νοτίου αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος μιλώντας στο MEGA.

Ο περιφερειάρχης τόνισε πως «δεν υπάρχει καμία κλήση για συνδρομή βοήθειας. Ελέγχουμε νησί αυτή τη στιγμή, ωστόσο οι κάτοικοι είναι φοβισμένοι. Ο σεισμός ήταν πολύ έντονος στα Δωδεκάνησα και στις Κυκλάδες», τόνισε.

Γράψτε το σχόλιό σας